Prnjavor: Potpisani ugovori o sufinansiranju zapošljavanja- Foto

0
423

Šest privrednika sa područja opštine Prnjavor danas je potpisalo ugovore  sa opštinom o sufinansiranju zapošljavanja 20 radnika sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Predstavnici opštine Prnjavor, danas su upriličili potpisivanje ugovora o zapošljavanju iz različitih oblasti, a firme potpisnice, koje su se obavezale da radnike u radnom odnosu zadrže najmanje godinu dana su “Agroprom”, “Pro Carpa”, “BPS”, “Ružičić doo”, trgovina “Boba”  i “Leburic komerc”.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, rekao je da je ukupna vrijednost projekta koji je realizovan u saradnji sa MEG projektom i UNDP u BiH,80.000 KM, od čega je polovinu finansirala opština Prnjavor, a ostala sredstva su obezbijeđena iz MEG projekta.

Tomaš je kazao da će opština prnjavor prvih šest mjeseci sufinasirati iznos od 657 KM koji predstavlja iznos najniže neto plate u RS uvećan za poreze i doprinose, a da je obaveza poslodavca da radnike zadrže najmanje godinu dana.

“Uvjeren sam da neće biti problem za one radnike koji se pokažu kao kvalitetni, te da će im poslodavac omogućiti stalno zaposlenje” kazao je Tomaš.

Vlasnik drvoprerađivačke firme BPS, Ovad Gregor, smatra da je ovakva inicijativa za svaku pohvalu, te kazao da radnika za drvoprerađivačku branšu nedostaje i izrazio nadu da neće doći u situaciju da uvoze radnu snagu.

Na Javni poziv za sufinasiranje zapošljavanja bilo je prijavljeno ukupno 16 privrednih subjekata, a njih šest je zadovoljilo kriterijume. (M.Popadić/prnjavorlive.info)

Foto : Aleksandar Atić


PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here