Prnjavor: Potvrđen status treće zlatne zvjezdice Međunarodne ulične trke

0
885

Međunarodna ulična trka u Prnjavoru ove godine dobila je potvrdu statusa treće zlatne zvjezdice. Tim povodom načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je prijem za pomoćnika za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta u Vladi RS Dragana Jaćimovića i predsjednika Atletskog kluba „Prnjavor“ Željka Petrovića.

Prije sedam godina ova trka dobila je status prve zlatne zvjezdice, a prošle godine i status treće zvjezdice Evropske atletike. Radom, trudom i zalaganjem te dobrom organizacijom ulične trke status treće zvjezdice je potvrđen. Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor“ Željko Petrović je izrazio zadovoljstvo što je trka uspjela da zadrži ovaj standard.

“Uspjeli smo zadržati svoj status u evropskom atletskom kalendaru, a za sve ovo dugujemo zahvalnost resornom ministarstvu i načelniku opštine Prnjavor na podršci u organizaciji svih ovih godina”, rekao je Petrović.

Atletski klub i sama trka podršku dobija i od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, ali i opštine Prnjavor.

Jaćimović je rekao da je trka u Prnjavoru fantastičan spoj postojanja društveno odgovorne firme, lokalne vlasti i sportskog kluba.

“Čestitke Atletskom klubu “Prnjavor” na dobijenom sertifikatu, odnosno zadržavanju treće zvjezdice. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske će sigurno pomagati ovu trku, a nadamo se da će kroz nekoliko godina u Prnjavor doći i peta zvjezdica”, rekao je Jaćimović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je istakao da je trud, koji je Atletski klub “Prnjavor” ulagao u organizaciju trke lani, nakon 18 godina, nagrađen sa tri zvjezdice.

“Uvjeren sam da će kvalitet trke iz godine u godinu biti bolji. Zahvalni smo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske koje je prepoznalo Prnjavor kao sportsku sredinu u kojoj atletika u pravom smislu živi. Uvjeren sam da ćemo i narednih godina napredovati”, rekao je Tomaš.

Tomaš je na pomoći pri uspješnoj organizaciji trke zahvalio generalnom sponzoru preduzeću “Komerc Mali”, te Domu zdravlja i Policijskoj stanici u Prnjavoru.

20. jubilarna Međunarodna ulična trka u Prnjavoru održaće se 29. marta sa početkom u 13:00 časova, a dio je manifestacija koje se organizuju povodom Dana opštine Prnjavor.

PODIJELI