PRNJAVOR – POVELIČ: Ugradnja uređaja za mjerenje protoka hlora na Matića Brdu

0
1256

U rezervoaru na Matića Brdu, ugrađen je mjerač protoka hlora, koji reguliše doziranje količine te materije u vovododnom sistemu Povelič, potvrdio je ovo danas novinarima Dragomir Đurđević direktor Vodovoda AD Prnjavor.

Untitled-1“Dužina cjevovoda i mreže zahtjeva da se voda tretira hlorom, urađen je takav sistem i na rezerovaru na Pezerovom Brdu, a tokom zime taj posao će biti okončan tokom zime i u Šibovskoj”, kaže Đurđević. On je napomenuo da se ugradnjom mjerača protoka hlora, voda tretira prema sanitarnim propisima, a kvalitet će biti kontrolisan kao i sistemu u gradu. Đurđrević je rekao da Vodovod ne odlučuje kada će voda biti za piće, nego će to uraditi nadležne institucije, nakon mjerodavnih analiza kvaliteta vode.

Rezervoar na Matića Brdu, danas je posjetio i načelnik opštine Siniša Gatarić, koji je konstatovao da voda još nije pitka, ali poslovi koji se trenutno rade ukazuju na činjenicu da realizacija ovog velikog projekta ide prema završetku. “Radovi su na primarnim poslovima koje obavlja GP “Gradip” gotovo su završeni ili će biti u narednih desetak dana i cijeli posao se kreže u dobrom smjeru”, konstatovao je načelnik Gatarić.

Inače Vodovod AD Prnjavor, sklopio je ugovore za priključke sa oko 1600 domaćinstava iz šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor. /prnjavorski.net/

 

 

http://prnjavorski.net/prnjavor-povelic-ugradnja-uredaja-za-mjerenje-protoka-hlora-na-matica-brdu/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here