PRNJAVOR: Prijem kod načelnika za Damjana Iliškovića i Dragoša Strugara

0
250

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je prijem za Prnjavorčane Dragoša Strugara i Damjana Iliškovića, te im uručio posebne studentske nagrade. Ovi mladi i obrazovani ljudi dolaze sa različitih fakulteta, ali ono što im je zajedničko jeste izvanredno ostvareni uspjeh.

Prnjavorčani Dragoš Strugar i Damjan Ilišković u školskim klupama znali su samo za petice, u studentskim za desetke. Đaci generacije, uzorni studenti, otisnuli su se daleko od Prnjavora, gdje su nastavili da usavršavaju svoje znanje. Dragoš je svoju budućnost pronašao u Londonu, tačnije u “Facebook” timu, dok je Damjan student prve godine doktorskih studija na Elektrotehničkom fakulteta u Beogradu. Marljiv rad Prnjavorčana prepoznao je i načelnik opštine Darko Tomaš, koji je organizovao prijem. Za najbolje prezentovanje ove lokalne zajednice u svijetu, Damjan i Dragoš nagrađeni su posebnom studentskom nagradom.

FOTO: A. Atić

“Želio bih da se zahvalim opštini Prnjavor i svima koji su podržali ovu našu posebnu studentsku nagradu. Ja sam studirao četiri godine u Rusiji, na Univerzitetu Inopolis i tokom svog’ studiranja sam objavio ukupno 14 naučnih radova, sa preko 70 citacija na internacionalnim konferencijama i časopisima. Mogu da kažem da sam zahvalan svima koji su doprinijeli edukaciji, kako mojoj, tako i Damjanovoj, jer smo mi prije svega, jako dobri dugogodišnji prijatelji”, rekao je Dragoš Strugar.

Damjan je izabrao da se bavi primijenjim mašinskim učenjem, a planira da u toj oblasti nastavi i akademsku i profesionalnu karijeru.

“Ovaj prijem dokazuje da opština i sam načelnik pokazuju interes i prate naše rezultate i rad, što je veoma velika podrška u našem samom radu”, rekao je  Damjan Ilišković.

Načelnik Darko Tomaš uputio je čestitke nadarenim studentima i poželio još mnogo uspjeha u daljem školovanju i radu, u nadi da će Prnjavor i u narednim godinama uspjeti imati ovakve mlade i uspješne ljude.

“Opština Prnjavor je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je uvela studentske nagrade, za koje smo morali propisati određene kriterijume, kojima nismo mogli obuhvatiti studente koji studiraju vani i ostvaruju neke posebne rezultate. Ove godine prvi put smo uveli i posebnu studentsku nagradu, koja je u smislu vrijednosti novčanog iznosa identična studentskoj nagradi, ali evo da na poseban način istaknemo mlade ljude, koje su svojim dosadašnjim trudom i radom pokazali izvrsne rezultate”, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Tomaš kaže da su ova dva mlada momka sigurno budućnost, kako opštine Prnjavor, tako i Republike Srpske. O njihovim rezultatima i djelima će se, ponosno kaže tek pričati.

Izvor: TV K3
Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI