Prnjavor: Prijem kod načelnika za žene sa sela

0
1642

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena sa sela, u kabinetu načelnika opštine Prnjavor, Siniše Gatarića, danas je organizovan prijem za predsatvnice ove populacije.
“Život žene na selu i u urbanoj sredini svakako nije isti, jer žene na selu imaju dodatne obaveze i odricanja, a i teže mogu da pokažu i kažu da su žrtve porodičnog nasilja” kazao je Gatarić.
On je ovom prilikom apelovao na sve pripadnike jačeg pola da uvažavaju žene, da ih štite i podržavaju, a nadležne organe pozvao da svaki oblik nasilja nad ženama adekvatno kazne.
Prijemu je prisustvovala i predsjednica udruženja žena “Tkanica” iz Prnjavora, Ljubica Moravac.
“Imamo u cilju da u narednom periodu radimo na emancipaciji žena na selu, a u tome smo dobili i podršku od načelnika kome se ovom prilikom zahvaljujem” rekla je Moravac.
Članica komisije za ravnopravnost polova opštine Prnjavor, Marina Gatarić, napomenula je da opština Prnjavor svake godine obilježava 15.oktobar raznim aktivnostima.
“Ove godine, osim prijema kod načelnika opštine, organizovan je i sastanak sa načelnicom odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Draganom Tomaš, jer žene sa sela najviše zanima ovaj resor” kazala je Gatarić, napomenuvši da na području opštine Prnjavor ima oko 40 žena koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava. /R.P./

PODIJELI