Prnjavor: Prijem za Damjana Iliškovića, republičkog prvaka fizike

0
975

Damjan Ilišković, učenik prnjavorske Gimnazije, osvojio je prvo mjesto na Republičkom prvenstvu učenika srednjih škola iz oblasti fizike. Tim povodom danas je načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić organizovao prijem na kome je čestitao Iliškoviću na postignutim rezultatima.

„Damjan već četvrtu godinu uzastopno osvaja prvo mjesto na ovom takmičenju predstavljajući tako i Prnjavor  gradom mladih talenata, kao što je učinila i Milica Đukić iz oblasti matematike. Fizika i matematika su egzaktne nauke, a mi kao lokalna zajednica treba da se ponosimo na takav talenat i da pokažemo da mi vrednujemo njihove rezultate.

Takođe, trebamo svi zajedno raditi na boljem društvenom ambijentu u cijeloj BiH kako bi ovi mladi ljudi jednoga dana usavršeni u vrhunske stručnjake iz svojih oblasti, ostali u sredinama iz kojih potiču“- poručio je Gatarić.

Damjan Ilišković je učestvovao  na državnim prvenstvima iz matematike i fizike još u osnovnoj školi, a u gimnaziji je nastavio da ostvaruje odlične rezultate.

„Ovom prilikom zahvalio bi  se načelniku Siniši Gatariću što nam daje podršku jer će nam to mnogo značiti u budućnosti, a zahvalan sam i mentoru iz fizike Borislavu Pantiću i matematike profesorima Živanu Gačiću, Bojanu Paženu i Zdravku Novarliću, kao i direktoru Gimnazije Ljubinki Stanić“ poručio je Ilišković.

Novu priliku da pokaže znanje iz fizike Ilišković ima 14. maja u Sarajevu, kada će učestvovati na državnom takmičenju iz ove oblasti. /prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here