Prnjavor: Proslavljena dječija Nova godina FOTO

0
451

U Centru za kulturu danas su najmađi stanovnici naše opštine proslavili dječiju Novu godinu, koju Opština Prnjavor organizuje u saradnji sa SPKD „Prosvjeta“.

U prigodnom programu nastupili su  članovi dječijeg hora SPKD „Prosvjeta“, najmlađi folkloraši SPKD „Prosvjeta“ i GKUD „Pronija“, polaznici četiri gradska vrtića, učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Konstantin Babić“ , učenici Osnovne škole „Nikola Tesla“, glumci Dramske scene SPKD „Prosvjeta“ i članovi ovog društva pododbor Štrpci.

Simbolično u podne, mališane je svojim dolaskom razveselio Djed Mraz, koji im je podijelio slatkiše.

Proslavi dječije Nove godine prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i zamjenik načelnika, Slaviša Milanković.

Načelnik Tomaš je podsjetio da lokalna zajednica godinama unazad u saradnji sa kulturno umjetničkim društvima, vrtićima i školama organizuje doček Nove godine za djecu.

“Hvala svima koji su učestvovali u programu, našim najmlađim sugrađanima želim srećno i lijepo djetinjstvo, a svima nama bolju i uspješniju Novu godinu” , rekao je Tomaš.

Proteklih dana predstavnici lokalne vlasti podijelili su ukupno 1.350 paketića učenicima prvih, drugih i trećih razreda osnovnih škola na području opštine, polaznicima vrtića, djeci iz romskih porodica i djeci sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja “Neven”.

Na gradskom trgu večeras od 22.00 časa biće organizovan doček Nove godine, uz muziku uživo, kuvano vino i tradicionalni vatromet u ponoć.

 

PODIJELI