PRNJAVOR – STEVANDIĆ: EVIDENTNA POBJEDA PATRIOTSKOG BLOKA

0
430

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras u Prnjavoru da je uvjeren u izbornu pobjedu patriotskog bloka u Republici Srpskoj i kandidata koje podržava ova stranka.
Stevandić je na predizbornoj tribini rekao da će Srpska biti ujedinjena, da više neće biti sukoba između Sarajeva i Banjaluke, zajedno će se raditi na ekonomskom razvoju i boljem nacionalnom predstavljanju u Sarajevu.

“Ta pobjeda se već vidi. Uzrok tome je, vjerovatno, i početak `prljave kampanje`, plasiranje dezinformacija, targetiranje porodica i iskorištavanje svih okolnosti koje mogu da utiču na izbore. Ujedinjena Srpska u tome ne učestvuje, ona predstavlja svoju listu koja blista, ljude čistih karijera i nacionalnu politiku koja okuplja sve veći broj ljudi”, poručio je Stevandić.

On kaže da je najvažnije da Republika Srpska, nakon bolje nacionalne politike i ekonomskog razvoja, uđe u period mirnijih međusobnih odnosa.

“Predstavnici Hrvata i Bošnjaka u protekle četiri godine odlično su predstavljali svoj narod, samo su Srbi `ratovali` sa Srbima u Republici Srpskoj, zbog čega Savez za promjene treba da se skloni sa nivoa BiH, a da tu dođemo mi koji hoćemo da sarađujemo, koji volimo svoje institucije, a ne ratujemo protiv njih”, rekao je Stevandić.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Slavko Dunjić kaže da će se ova stranka prema svom programu i u narednom periodu bazirati na nacionalnoj politici, ekonomiji i poboljšanju demografskih prilika u Srpskoj.

“Želimo da pospješimo natalitet u Srpskoj koji je sada na niskom nivou. Naša stranka je jedina inicirala i napravila izmjene Zakona o radu gdje se godina dana porodiljskog odsustva računa kao puni radni staž”, rekao je Dunjić.

On je naglasio da će se zalagati da svaka majka koja rodi četvoro ili više djece dobije doživotnu nacionalnu penziju.

Kandidat Ujedinjene Srpske iz Prnjavora za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Živko Milijaš naglasio je da ova stranka u Prnjavoru iz dana u dan jača.

“Građani nam sve više vjeruju zbog postignutih rezultata. Imamo viziju razvoja Republike Srpske, poljoprivrede, ostanka mladih, sporta, kulture” , rekao je Milijaš.

Na tribini su predstavljeni i ostali kandidati Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here