PRNJAVOR: ŠTRAJK NA ERGELI „VUČIJAK“

0
1379

Radnici Prnjavorske ergele Vučijak od jutros su u štrajku. Kažu da ga neće prekinuti dok ne dobiju zarađene plate.

 Radnici ergele Vučijak Prnjavor, njih deset, jutros u sedam časova započelo je štrajk, jer Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodprivrede RS nije ispoštovalo rok da do 25. juna zaposlenima budu isplaćene februarska, martovska i osam dana aprilske plate, odnosno primanja koja se odnose na period prije zaključenja stečajnog postupka 8. aprila ove godine.

Radnici kažu da su jutros njihovi računi prazni i da obećana plata nije isplaćena.

Kapija ergele je zatvorena, na njoj je okačena tabla na kojoj piše „Štrajk“, a konji nisu pušteni iz štala.

Podsjećamo, radnici ergele Vučijak nisu primili posljednje četri plate za februar, mart, april i maj. Prije deset dana najavili su jednočasovni štrajk upozorenja tražeći dvije plate, ali je tada, pred samo održavanje štrajka, na ergelu stigla delegacija resornog Ministartva. Predstavnici Ministarstva od radnika su zatražili da se strpe desetak dana i obećali im da će dvije plate i osam dana aprila biti isplaćeno do 25. juna.

Međutim, to se danas nije dogodilo, pa su radnici održali svoje obećanje – da bez plata više ne rade!

Prema onome što je ranije saopšteno iz Ministarstva, radnicima se duguje oko 28 hiljada maraka za dvije plate (februar i mart) i osam dana aprilske, a što je bila obaveza stečajnog upravnika da ih isplati. Plate za april i maj trebaju da budu isplaćene nakon što se ergela registruje kao javna ustanova.

Vlada RS je preuzela ergelu krajem prošle godine, nakon završenog sudskog spora.

/TVK3/

PODIJELI