Prnjavor: Susret generacija u čast Slobodana Bobana Podgorca (VIDEO)

0
916

Košarkaškom utakmicom, između ekipe Prijatelja i Mladosti 76, u subotu 2. decembra biće obilježen “Susret generacija u čast Slobodana Bobana Podgorca”, nekadašnjeg kapitena Mladost i istinskog vođe ovog kluba.

Boban je život izgubio 1994. godine  u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a koliko je svojim zalaganjem i trudom zadužio košarkaše i Prnjavorčane, govori i to da je 2014. godine snimljen film Takav je bio Boban.

“Turnir u čast Bobana započeo je 1995. godine i najstariji je Memorijal u Srpskoj. Po tradiciji, Memorijalni turnir ide deset do petanest godina, a zatim se pravi pauza. Ovim “Susretom generacija”, mi ćemo oživjeti taj turnir”, rekao ječlan Organizacionog odbora “Susreta generacija”, Dragiša Petrović.

Cilj ovog susreta jeste da Bobana sačuvaju od zaborava, jer kako kažu on je to zaslužio herojskim čuvanjem svoga grada. Biviši saigrač Bobana Milan Marinković, ističe da i dan danas spomenu ovog velikog košarkaša, a prije svega dobrog čovjeka.

Bio je naš drugar, kapiten, uzor, sa kojim smo odrastali. Imao je ljudske vrline koje su ga krasile. Ovom prilikom želimo da oživmo sjećanja na njega, da se okupe sve generacije, te da ukažemo kakva je istorija našeg kluba”, kazao je Marinković.

Na susretu će se okupiti oko 50 igrača, koji su u zadnjih 30 godina branili boje prnjavorske košarke, a utakmica će imati i humanitarni karakter.

“Osim što ćemo se prisjetiti našeg Bobana, pozvao bi hi sve sugrađane da posjete ovaj događaj, jer će imati i humanitarni karakter. Na ulazu će se naći humanitarna kutija za dobrotvorni prilog, a sav novac biće usmjeren našoj sugrađanki Elmi Mušinović”, kaže član Organizacionog odbora “Susreta generacija”, Ljubiša Šikarac.

Susret generacija biće odigran u subotu od 18 časova u sali OŠ “Nikola Tesla”, a prethodno će u 12 sati na Gradskom groblju biti položen vijenac na Bobanovom grobu.

Iz Organizacionog odbora “Susreta generacija”, pozivaju sve Prnjavorčane, ljubitelje košarke, kao i humane ljude da dođu i pomogu Elmi, al i da se sjete Podgorca.

(TV K3)

PODIJELI