Prnjavor: Svake srijede pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji”

0
273

Srijeda je ove jeseni dan za pozorište! Ljubitelji pozorišne umjetnosti imaće priliku da tokom oktobra i novembra u prnjavorskom Centru za kulturu u okviru IV pozorišne revije pod nazivom “Prnjavor i prijatelji”, svake srijede pogledaju ostvarenja pozorišnih grupa iz Banjaluke, Novog Grada i Šida.

“Ovaj festival je osmišljen kao festival uzvratnih posjeta, jer smo željeli da našim saradnicima damo priliku da svoja pozorišna ostvarenja prikažu pred prnjavorskom publiku, a istovremeno da im uzvratimo gostoprimstvom koji oni nama pružaju tokom prethodnih godina”, rekla je Brankica Radonjić, umjetnički rukovodilac Dramske scene SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor.

Ovogodišnju reviju otvorila je predstava pozorišta mladih DIS iz Banjaluke, pod nazivom „Status veze”. Ovaj pozorišni komad govori o generaciji 21. vijeka, a koja je sticajem okolnosti prinuđena da noć provede van grada, bez dostupnosti mreža.

DIS pozorište mladih je urbano, nezavisno, savremeno pozorište, gdje mladi ljudi mogu da iskažu kreativnost. Saradnja sa prnjavorskim pozorištem je dugogodišnja, kaže reditelj iz Banjaluke Novica Bogdanović.

“Mi od prvih dana nekako Prnjavor doživljavamo kao drugu kuću”, istakao je Novica Bogdanović, reditelj iz Banjaluke.

Dugih 15 godina pozorišta u maloj sredini veliki je izazov i odgovornost.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić istakla je da će Prnjavor imati čast ugostiti dva profesionalna glumca – Kristinu Šikanić i beogradskog glumca Aleksandra Ristanovića.

Pozorišna jesen u Prnjavoru uvijek je bogata jer ima dosta događanja. A, kvalitetan repertoar i simbolične cijene omogućiće građanima Prnjavora da uživaju u kvalitetnim pozorišnim ostvarenjima.

(TV K3 )

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here