PRNJAVOR: SVEČANO OTVORENE PROSTORIJE OMLADINSKOG CENTRA

0
392

Omladinski centar Prnjavor od danas zvanično, devet mjeseci nakon osnivanja, ima svoje prostorije koje se nalaze u sklopu Centra za kulturu. Svečanom otvaranju prisustvovali su zvaničnici opštine Prnjavor, kao i predstavnici USAID-a, IOM-a u BiH i IN Fondacije.

Predstavnica Međunarodne organizacije za migracije Kristina Šešlija, šefica kancelarije IOM-a u Banjaluci o Omladinskom centru u Prnjavoru imala je samo riječi hvale.

-Ponosni smo na sve što su predstavnici OC Prnjavor napravili i što smo ih mi podržali u njihovim početnim koracima. Naš donator USAID je veoma zadovoljan i ponosan na ove mlade ljude. Mi smo sigurni da će iz ovog Centra izaći mnogo dobrih ideja kao i aktivnosti koje će pomoći lokalnoj zajednici, ističe Šešlija.

Omladinci u Prnjavoru ističu da je od presudnog značaja što konačno imaju prostorije gdje će se nesmetano okupljati i raditi na novim projektima i planovima, o čemu je govorio predsjednik Skupštine Omladinskog centra u Prnjavoru Adnan Selimović.

– Nakon devet mjeseci djelovanja sada i zvanično imaju jednu polaznu tačku, odnosno mjesto gdje će se okupljati mladi ljudi, i zahvalan sam svima koji su pomogli dosadašnji rad Centra. Naša vrata će uvijek biti otvorena za mlade sugrađane. Ovdje mogu doći i kada im treba pomoći da pronađu rješenje za neki problem, kada imaju lijepe vijesti, kada im je samo potreban predah od svakodnevice, kutak gdje će se dobro osjećati, rekao je Selimović.

Predsjednica Omladinskog centra Prnjavor, Dajana Bašić ističe da nakon 18 godina opština Prnjavor konačno ponovo ima mjesto gdje će se mladi oklupljati na kvalitetan način, a izrazila je i zahvalnost organizacijama koje su pomogle da se san mladih u Prnjavoru ostvari.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš koji je rekao da će opština Prnjavor uvijek podržavati mlade i perspektivne građane naše opštine.

Omladinski centar Prnjavor broji  500 direktinih korisnika, a prnjavorski omladinci poručuju da su mladi pokretači promjena. Prostorije Centra obezbjedila je opština Prnjavor.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI