Prnjavor: Tomaš računa na sigurnu skupštinsku većinu

0
1029

Darko Tomaš, direktorsku fotelju u Fondu PIO, sredinom novembra zamjeniće načelničkom u opštini Prnjavor. Sa više od 4.000 glasova razlike pobijedio je sadašnjeg načelnika, SDS-ovog Sinišu Gatarića. Kaže, obzirom na izborni rezultat, spreman je da ispuni predizborna obećanja ali i visoka očekivanja sugrađana.

Infrastruktura, vodosnabdijevanje, razvoj poslovne zone, preuređenje centra Prnjavora – neki su od prioriteta.

“Ono što je svakako problem kome treba posebno pristupiti jesu mjesne zajednice. Znači nije isti stepen razvijenosti mjesnih zajednica i tu moramo pristupiti prije svega na sistematičan način, ali sa druge strane odvojeno za svaku mjesnu zajednicu”, istakao je Darko Tomaš, novoizabrani načelnik opštine Prnjavor.

Tomaš računa na sigurnu skupštinsku većinu za svoje planove. Kaže da je SNSD osvojio deset odborničkih mjesta, a uz podršku koalicionih partnera, ali i stranaka iz suprotnog političkog tabora, smatra da ne bi trebalo da bude problema u formiranju skupštinske većine.

“Očekujem da podrška sigurno neće izostati, ni od PDP-a ni od NDP-a i uvjeren sam da će to biti jedna široka koalicija, široka podrška da ćemo napraviti dobar rezultat”, smatra Tomaš.

Aktuelni načelnik Siniša Gatarić nije bio u prilici da stane pred našu kameru i sumira utiske poslije gubitka izborne trke. Odbornici SDS-a osvojili su devet mandata. U opštinskom odboru NDP kažu da imaju tri odbornika, kome će se prikloniti, odlučiće poslije Predsjedništva stranke. Čak sedam stranaka osvojilo je jedno odborničko mjesto. PDP koji je ponudio kandidata za načelnika Branu Žunića, jedna je od tih stranaka. O podršci novom načelniku tek će da se izjasne.

“Što se podrške tiče, da vam kažem, nama još niko nije uputio zvaničan poziv, tako da nam je vrlo teško reći u ovom momentu koga bi eventualno i zašto podržali. Moram reći da je meni najbitnije da je došlo do promjena. Savez za promjene nije postojao u Prnjavoru to se vidi i po rezultatima, i želim reći da je taj isti savez oštetio PDP i kroz proces brojanja glasova”, kazao je Brano Žunić, opštinski odbor PDP Prnjavor.

Boriću se za podršku dobrim projektima i idejama, a ne kadrovskim rješenjima, poručuje novi načelnik Prnjavora Darko Tomaš. Kaže, neće dozvoliti da se preko skupštinske većine ostvaruju lični interesi.

atv

PODIJELI