Naslovna Prnjavor Vijesti Prnjavor: Tomaš u posjeti fabrici namještaja “Standard”

Prnjavor: Tomaš u posjeti fabrici namještaja “Standard”

0
2277

Fabrika namještaja „Standard“ Prnjavor planira u prvom kvartalu ove godine novu investiciju od 3 milona KM što će značiti i otvaranje novih radnih mjesta.

01 02 03 04 05

 

Ovim povodom su i načelnik opštine, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, obišli proizvodni pogon, gdje je Tomaš istakao da je od ministarstva i škole u Prnjavoru tražio da u nastavni plan i program uvrste smjer za drvoprerađivače, s obzirom na potrebu za ovim kadrom.

Direktor fabrike namještaja „Standard“ Prnjavor, Edin Dacić, istakao je da su zadovoljni poslovanjem u protekloj godini i da je u toku sumiranje rezultata tako da još nije ustanovljena stvarna dobit ali ističe da je plan, koji premašuje onaj iz 2015.godine, ostvaren i time je postavljen i novi rekord preduzeća.

 

 

Dacić je rekao da mu je drago što se nosioci lokalne vlasti interesuju šta mogu učiniti da im se olakša poslovanje i unaprijedi poslovni ambijent.

On je istakao i dobru saradnju sa prnjavorskom srednjom školom jer su zainteresovani da se obuka stolara i drvoprerađivača nastavi.

I načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, ponovio je da je ministarstvu prosvjete i školama upućen dopis u kojem se traži da se izađe u susret zhtjevima rukovodstva „Standarda“ da se i ove godine u nastavni plan uvrsti odjeljenje ove struke jer postoji potreba za ovim kadrom.

 

Tomaš je dodao i da je uvođenjem najniže stope poreza na nepokretnosti od 0,05 odsto takođe olakšan rad ovog preduzeća.

Izvor: TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games