PRNJAVOR: U svim Pravoslavnim hramovima služene Liturgije

0
539

U pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor jutros su uz prisustvo velikog broja vjernika služene Vaskršnje liturgije.

U Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru liturgiju je predvodio protojerej Duško Drinić koji je rekao da je Hristovo vaskrsenje osnov i temelj naše vjere.

“To je simbol svake pobjede dobra nad zlom, istine nad laži, pravde nad nepravdom, dobrote nad nasiljem, jer onaj koji je bio u stanju pobijediti smrt u stanju je bio i jeste pobijediti svako drugo zlo. Pobijedio je Hristos trostrukog neprijatelja – đavola, grijeh i smrt, i cijelom ljudskom rodu darovao život vječni” , kaže Drinić.

On je rekao da je vaskrsenje Hristovo garancija opšteg vaskrsenja i pozvao vjernike da se pomole vaskrslom Gospodu Hristu, da budu jedinstveni, složni, da žive u ljubavi sa svima.

“Zamolimo ga da se useli u srca naša, da ostane u nama i sa nama, da sačuva naše duše, djecu i bližnje, da našem rodu, otadžbini, vascijelom ljudskom rodu podari mir, slogu i blagostanje. Gospode vaskrsli učini da današnji praznik nad praznicima bude neprekidni podsticaj svakoj hrišćanskoj duši, da se kloni od grijeha i svega što donosi duhovnu smrt. Učini Gospode, molimo te, da neugasiva svjetlost tvog vaskrsenja obasja i ogrije, prosvijetli i umiri svaku živu dušu, svako ljudsko srce” , poručio je prnjavorski protojerej.

Povodom dana Hristovog Vaskrsenja u Prnjavoru će danas u Sportskoj dvorani “Sloga”, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, biti upriličen kulturno-umjetnički program u 16.00 časova, a od 21.00 časa predviđen je koncert Tropiko benda.

SRNA

PODIJELI