Prnjavor: U trećoj generaciji deset srednjoškolaca

0
322

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Кonstantin Babić“ u Prnjavoru upisala je 10 srednjoškolaca u treću generaciju, koji pohađaju teoretski i instrumentalni smjer.

Prema riječima pedagoga škole Gordane Babić interesovanje za upis u Muzičku školu u Prnjavoru pokazali su i učenici iz drugih opština.

„Imamo učenike iz Doboja i Modriče, pa naša škola sada dobija i karakteristike regionalnog centra“ , rekla je Babićeva za Srnu.

Ona je naglasila da je zainteresovanost i za osnovnu školu jako dobra. Upisano je 37 učenika prvog razreda, a u pripremni 35.

„Nastojimo da nastava bude što kvalitetnija, dobro organizovana kako bi učenici iz naše škole izašli kao ličnosti koje su potpuno muzički obrazovane. Nastavnici su kvalifikovani za oblasti koje predaju. Na raspolaganju imamo dovoljan broj muzičkih instrumenata, računara i druge opreme potrebne za odvijanje nastavnog procesa“ , kaže Babićeva.

Babićeva je dodala da je i u ovoj školskog godini u planu veliki broj nastupa i koncerata kako u vlastitoj organizaciji tako i gostovanja u drugim gradovima.

U Muzičkoj školi „Кonstantin Babić“ u Prnjavoru ima ukupno 214 učenika. SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here