U novoj školskoj godini upisano odjeljenje manje

0
324
U Gimnaziji u Prnjavoru ove školske godine upisana su dva od predviđena tri odjeljenja prvog razreda, a najveće interesovanje vladalo je za upis računarsko – informatičkog smjera.U prvi razred u ovoj obrazovnoj ustanovi upisano je ukupno 49 učenika, od čega 29 za računarsko-informatički smjer i 20 u društveno-jezičko odjeljenje.

Pedagog škole Vesna Ignjatić u izjavi Srni kaže da zbog izostanka interesovanja nije upisano jedno odjeljenje opšteg smjera.

„Unazad nekoliko godina primjetili smo da učenici sa područja naše opštine više upisuju tzv. stručne škole, posebno je pojačan interes za medicinu, učenici su okrenuti ka Banjaluci i Doboju. Jedan dio učenika nakon osnovne škole odlazi i u inostranstvo gdje nastavljaju školovanje“ , istakla je Ignjatićeva.

Ona je napomenula da je u prnjavorskoj Gimnaziji ostala velika zainteresovanost za upis u računarsko-informatički smjer jer taj kadar diktira i sadašnje tržište rada.

„Učenici koji završe ovaj smjer mogu se lakše upisati na Elektrotehnički, Mašinski ili Prirodno-matematički fakultet, neki nastavljaju da se bave programiranjem, tako da za njih nema problema kada je riječ o kasnijem zaposlenju“ , kaže Ignjatićeva.

Ignjatićeva u izjavi Srni naglašava da je nastava u potpunosti stručno zastupljena, škola je dobro opremljena, raspolaže sa dva kabineta za izvođenje nastave iz informatike i stručnih predmeta računarskog smjera.

U Gimnaziji u Prnjavoru nastavu ove školske godine ukupno pohađa 256 učenika rapoređenih u 12 odjeljenja, od čega šest odjeljenja opšteg smjera, dva odjeljenja društveno-jezičkog smjera i četiri odjeljenja računarsko-informatičkog smjera./SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here