PRNJAVOR: UHAPŠENI KRADLJIVCI KOJI SU “OPERISALI” U PRNJAVORU I BL

0
1099

Policija je podnijela izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu protiv Banjalučanina čiji su inicijali Z.L. /54/ koji je osumnjičen za 15 krađa i sedam teških krađa na području grada, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

On je pod izgovorom da otkupljuje predmete koji više nisu potrebni za domaćinstvo dolazio do stambenih objekata, te je koristio prilike kada su oštećeni bili odsutni i krao bijelu tehniku, pogodan alat, bicikla.

Ukradene predmete osumnjičeni je prodavao firmama koje se bave otkupom sekundarnih sirovina, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist od 25.000 KM.

Policija nastavlja rad na otkrivanju ovih krivičnih djela i procesuiranju izvršilaca.

U banjalučkom CJB-u rečeno je Srni i da je tridesetogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali D.M. osumnjičen da je na području Banjaluke i Prnjavora počinio 13 krivičnih djela – devet teških krađa, tri teške krađe u pokušaju i jednu krađu.

Osumnjičeni je, najčešće noću, provaljivao u butike i pekare, te iz kasa krao novac.

Osumnjičeni je stekao protivpravnu imovinsku korist krađom.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio nastavak preduzimanja potrebnih radnji s ciljem rasvjetljavanja i dokazivanja navedenih krivičnih djela, te da se, po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv osumnjičenog. /srna/

PODIJELI