Prnjavor: Uručena sredstva za školske potrebe za 71 dijete /FOTO/

0
394

Udruženje ratnih vojnih invalida (RVI) opštine Prnjavor i opština Prnjavor organizovali su danas podjelu jednokratne novčane pomoći djeci ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor u iznosu od  100 КM za kupovinu knjiga i školskog pribora.

Današnje uručivanje vaučera počelo je izvođenjem himne Republike Srpske i himnom ”Bože pravde” povodom obilježavanja 10. jula – Dana oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu. Pored djece i roditelja, podjeli vaučera su prisustvovali i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, predsjednik SO Prnjavor Željko Simić, kao i zamjenik načelnika Slaviša Milanković.

Predsjednik Udruženja RVI Dragan Vrhovac istakao je će ovogodišnja novčana sredstva dobiti 71 učenik osnovnog i srednjoškolskog uzrasta.

-Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor od 2010. godine pokrenulo je aktivnosti da se pomogne djeci ratnih vojnih invalida prilikom nabavke udžbenika i školskog pribora. U skladu sa finansijskim mogućnostima obezbjeđivali smo određen iznos, koji, nažalost, nije dovoljan da se mogu pokriti troškovi kupovine svih knjiga i pribora. Ove godine obezbjeđen je iznos od 7.100 KM, što je najveći iznos u odnosu na prethodne godine i moja velika zahvalnost ide načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu koji je učestvovao sa pomoći u iznosu od 4.600 KM, dok je naše Udruženje izdvojilo 2.500 KM, kaže Vrhovac.

Zahvalio se načelniku Tomašu i rukovodstvu opštine Prnjavor na konstantnoj podršci, i kroz druge projekte i aktivnosti koje su vezane za rad Udruženja RVI i naglasio da učenici vaučere mogu iskoristiti u knjižari ”Kuzmo-Prom” za kupovinu udžbenika ili školskog pribora.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš ističe da je opština Prnjavor uvijek bila partner Udruženju RVI u svim njihovim akivnostima, a tako je i danas.

-Ovo nije jedina aktivnost, isplatom stipendija, sva djeca RVI od prve do šeste kategorije i djeca poginulih boraca imaju stipendiju iz opštinskog budžeta. Dolaskom u ovaj mandatni period povećali smo iznos stipendija na 150 KM za studente, a za učenike na 70 KM i one se isplaćuju redovno, svih deset mjeseci u godini. Zajedno sa Udruženjem RVI realizujemo i  druge projekte ,koji su svi važni, kaže Tomaš i dodaje da  iz opštinskog budzeta 45 učenika i 32 studenta iz reda boračke populacije primaju stipendije i posljednje četiri godine za ovu vrstu aktivnosti izdvojeno je oko 25.000 KM.

Tomaš je đacima poželio uspjeh u novoj školskoj godini. Poručio im je da budu vrijedni i naglasio da sve što ulože u sebe i svoje obrazovanje će im se isplatiti, jer im znanje niko ne može oduzeti.

/prnjavorlive.info.J.T/

PODIJELI