VUČIĆ SE ZAHVALIO DEMONSTRANTIMA “Nije bilo nasilja, nije bilo policije”

0
365

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na protestu u Beogradu sinoć nije bilo policije, jer nije bilo nasilja, niti pokušaja upada u institucije države i istakao da je tako bilo i u proteklih osam godina, a biće, kaže, i ubuduće.

– Niste ulazili u Skupštinu, niste gađali molotovljevim koktelima bakljama, ogradama i svim drugim i niste policajca ni vidjeli – rekao je Vučić povodom sinoćnjeg protesta novinarima u Parizu.

Protesti su demokratski instrument, ali nasiljem se, ističe, ne preuzima vlast.

On je rekao da demonstrante niko neće da dira, da mogu da demonstriraju i “sto dana i sto godina”, mada smatra da je to neodgovorno zbog zaraze koja će se time širiti.

Vučić je rekao i da mu protesti nikada nisu smetali, da mu ne smetaju ni sada, samo ako niko ne ulazi u institucije i ne tuče policiju.

Podsjeća da je 2017. godine protesta bilo 200 dana, a prošle godine 300 dana, svaki dan, i da se nikada nije pobunio zbog njih.

– Tako može i sada, do predsjedničkih izbora 2022, do izbora 2024, 2030, nemam problem sa tim. U Srbiji je pravo na okupljanje svakome zagarantovano, samo nikome neće biti dozvoljeno nasiljem da preuzima vlast. Vlast se preuzima samo na izborima voljom građana i ne postoji drugi način kako neko može da se dođe na vlast – istakao je Vučić.

On je rekao da neće da komentariše “brutalne laži i trikove”, poput onih da je neko umro zbog respiratora, neće da govori o nekim od učesnika demonstracija koji su poznati po nasilju nad svojim profesorima, ni o onima koji su u kriminalu, a drzali su političke pridike…

– Neću ni o svima onima koji zarad svojih političkih interesa ne znaju šta će sa sobom naredne četiri godine. To me ne zanima, vazno da je mirno, ja im čestitam na tome – poručio je Vučić.

Ne vidi problem s tim da se demonstracije nastave poslije korone, a, ako neko hoće da uništava zdravlje svojih ljudi, mogu to da rade i za vrijeme korone.

– Nastavite svoj posao, veoma sam srećan i zadovoljan večeras zbog toga – rekao je Vučić i zahvalio demonstrantima na mirnom protestu, a policiji što je sačuvala red.

/Tanjug/Srpskainfo/

PODIJELI