Prnjavor – VEČE MUZIČKIH DOSTIGNUĆA

0
930

 

Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Prnjavoru organizovala je sinoć koncert posvećen obilježavanju Dana opštine – 24. martu.
Direktor Muzičke škole Đorđe Kovačević kaže da je ovo prilika da jedan broj najuspješnijih učenika pokaže šta su naučili u toku školske godine, te da se predstavi i dječiji školski hor koji ima više od 60 članova.

Na koncertu su, kao gosti, učestvovali polaznici Muzičke škole “Nikola Tesla” iz Dervente i članovi Muzičkog društva “Isidor Bajić” iz Teslića, nastavnici muzičkih škola, te profesori i studenti Muzičke akademije u Banjaluci.

“Napravili smo određeno povređenje da roditelji vide kako naša djeca napreduju, a djeca i publika da vide kako pojedine numere izvode profesionalci”, kaže Kovačević.

On je istakao da su trenutni uslovi za rad u Muzičkoj školi u Prnjavoru zadovoljavajući i podsjetio da su u toku aktivnosti da se pronađe rješenje za izgradnju novog školskog objekta, čime će se stvoriti preduslovi da se organizuje i srednje muzičko obrazovanje.

“Nastavak muzičkog usavršavanja se pokazao kao potreba ne samo Prnjavora nego i susjednih opština poput Doboja, Dervente, Teslića, pa čak i Modriče, odakle imamo dosta zainteresovanih kandidata. Ali, kako u našoj školi brojimo 180 učenika i sami imamo potencijal za popunu srednje muzičke škole”, rekao je Kovačević.

Pokrovitelj  koncerta je opština Prnjavor.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here