Prnjavor: Veče smijeha sa Ivanom Bekjarevim

0
640

U Prnjavoru je održano veče komedije pod nazivom “Smeh, samo smeh” sa poznatim glumcem Ivanom Bekjarevim.

Bekjarev je rekao Srni da ovaj program izvodi od svoje 16 godine, uz stalne izmjene, što ga svrstava u najizvođenije.

“Izvodio sam ga po celom svetu, gde god ima naših ljudi. Žao mi je što nisam precizno beležio, jer ne verujem da je ijedna predstava igrana češće i više”, rekao je Bekjarev.

On je naglasio da je predstava kod publike uvijek dobro prihvaćena, jer govori tekstove ozbiljnih književnika.

“Tekstovi jesu smešni, ali su i autorizovani tekstovi ozbiljnih umetnika i pisaca. Ja sam od toga napravio jedan koktel program, u kojem ima i inserata iz nekih mojih uloga, namenski pisanih za ovakvu vrstu programa”, rekao je Bekjarev.

On je dodao da poseban dio zauzimaju oni biseri koji su sačuvani zahvaljujući Vuku Stefanoviću Karadžiću i da to publika najviše voli.

Bekjarev je pohvalio publiku u Prnjavoru, pred kojom je glumio u nekoliko navrata, rekavši da je dobra i stručna i da umije prepoznati poruku svake priče.

“Za glumca nema ništa gore nego kada publika gleda komediju, a ne pada joj na pamet da se nasmeje. Glumci su retko kad jednoglasni, ali svi će reći da je mnogo teže igrati komediju od drame, jer komedija zahteva tu povratnu reakciju publike”, rekao je Bekjarev.

On je sinoćni program u Centaru za kulturu, koji nije tipična monodrama jer se sastoji iz više posebnih cjelina, počeo ozbiljnim citatom iz Šekspirovog “Julija Cezara”, nastavio poezijom, a završio sa mnogo humora i uz burne aplauze publike.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here