PRNJAVOR: Vukovi kolju pse i ovce

0
1797

Nevolje meštana sa prnjavorskog područja, domaćinstva na oprezu. U nekim domaćinstvima došlo je i do svađe, kada je jedan od meštana za klanje svog psa neosnovano optužio komšijinog.

Vukovi su upali na prnjavorsko područje gde su već zaklali 12 ovaca i najmanje četiri psa. Na njihovoj meti našli su se torovi sa ovcama Slavoljuba Vrhovca u Crkvenoj i Branka Derajića u Šarincima.

Pošto su savladali bodljikavu žicu, prošle nedelje vukovi su zaklali svih šest ovaca Branka Derajića. O krvavom vučjem piru, obavešteni su opštinske inspekcije, policija, lovci.

– Jedino se uspeo spasiti veliki ovan. Svih šest ovaca pronašli smo izvan tora zaklane, sa samo jednim ugrizom ispod vrata – jada se za “Novosti” Derajić.

Tor opasan bodljikavom žicom, nije bio prepreka da se vukovi dočepaju takođe šest ovaca Slavoljuba Vrhovca, u Crkvenoj. Dve ovce su se nekako uspele spasiti.

– U još tri domaćinstva u rejonu Ljubića, jezera Drenova i Vijačana, imamo dojave da su im na misteriozan način poklani psi. Sada je sasvim jasno da je to delo vukova – kaže za naš list lovočuvar Ljubiša Jotanović.

U nekim domaćinstvima došlo je i do svađe, kada je jedan od meštana za klanje svog psa neosnovano optužio komšijinog.

– U prošlu subotu u hajci na lisice, u rejonu Šarinaca i Vijačana, verujući da mu je na nišanu šakal, lovac Novo Đurić je ranio vuka, koji se izgubio u nepoznatom pravcu – saopštili su nam prnjavorski lovočuvari. Oni upozoravaju da je vuk krvoločna, ali i vrlo lukava zver, koju nije lako otkriti i ustreliti, pa se zato raduju prvom snegu.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI