Prnjavor: Za kružnu raskrsnicu na Vijaci 815.000 KM

0
1037

U prigradskom naselju Vijaka danas je zvanično počela rekonstrukcija putne dionice iz pravca Prnjavora prema Derventi u dužini 238 metara, čime je ozvaničen i početak izgradnje kružnog toka na ovom putnom pravcu.

Sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 815.000 KM obezbijedilo je Javno preduzeće “Putevi RS” a opština Prnjavor obezbijedila je potrebnu projektnu dokumentaciju.

Prema riječima vršioca direktora “Puteva RS” Nenada Nešića, rok izvođenje radova je devedeset dana, a izvođač će biti preduzeće MG “Mind”.

“Radi se o rekonstrukciji magistralnog puta M 16.1 u namjeri izgradnje kružne raskrsnice i to u dijelu na kome se ukršta magistralni put Prnjavor -Derventa i put Prnjavor-Stanari -Srbac u mjestu Donja Vijaka. Time će Prnjavor dobiti savremenu saobraćajnicu” kazao je Nešić za Radio Prnjavor.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, rekao je da je prije godinu dana sa „Putevima Republike Srpske“ potpisan ugovor o zajedničkoj izgradnji ove kružne raskrsnice, dodavši da je ovo četvrti veći zajednički projekat opštine Prnjavor sa „Putevima Republike Srpske“.
„Zajedno smo otvorili most u Kulašima, zatim smo završili kružni tok na samom ulazu u grad i ulicu Vlade Vinčića“  a ovo je jedan od većih projekata na području opštine Prnjavor, rekao je Tomaš.

Iz preduzeća “Putevi Republike Srpske” danas su u Prnjavoru najavili veliku građevinsku sezonu koju će tokom ove godine pokrenuti u cijeloj Republici Srpskoj. Marijan Popadić. (prnjavorlive.info)

PODIJELI