PRNJAVOR: ZA POLjOPRIVREDU U BUDžETU ZA 2016. GODINU PLANIRANO VIŠE OD POLA MILIONA KM

0
884
SAMSUNG CSC

Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić rekao je danas nakon predavanja za poljoprivredne proizvođače, da su isplaćeni svi poljoprivredni podsticaji za 2015. godinu, te da je budžetom za 2016. godinu za poljoprivredu planirano više od pola miliona KM.

U februaru smo uspjeli da isplatimo sve podsticaje za 2015. godinu, a moram da napomenem da je to bio problem sa kojim smo se sreli odmah po preuzimanju vlasti 2012. godine, budući da su podsticaji tada u potpunosti kasnili. Sada smo uspjeli to da sustignemo i ostalo je još da se isplate podsticaji za tov junadi, jer se taj iznos isplaćuje kada se završi tovni ciklus iz budžeta za 2016. godinu.“, rekao je Gatarić.

On je napomenuo, da se osim podsticaja provode i neke druge aktivnosti veoma bitne za poljoprivredu. „Protivgradna zaštita, edukacija poljoprivrednika i regresiranje kamata su takođe veoma bitni za poljoprivrednike. Ove godine imamo i zakonsku obavezu da izdvojimo sredstva za šumsko privrednu osnovu, a posebno želim da istaknem, da su u budžetu za 2016. godinu za poljoprivredu planirana sredstva u iznosu većem od pola miliona KM“, rekao je Gatarić. Načelnik Gatarić je naglasio, da ako se uzme u obzir da kasne republički podsticaji, Opština svoju obavezu izvršava savjesno i na vrijeme, sa samo jednim ciljem da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima da ostanu i opstanu i da poljoprivreda bude jedna od glavnih privrednih grana ne samo u Prnjavoru, već i u čitavoj RS i regionu.

SAMSUNG CSC

Današnje predavanje za poljoprivredne proizvođače organizovalo je Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivrednu i šumarstvo u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Agromarketom d.o.o. Bijeljina-Banja Luka. Predavanju je prisustvovalo više do 200 poljoprivrednika sa područja opštine Prnjavor, a izlagači su govorili o agrotehnici i aktuelnim sortimentima kukuruza, krmnog bilja i soje za sezonu 2016. godine, kao i programu zaštite u kukuruzu, pšenici i soji.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here