Ambasador Vasić- Velike šanse za privrednu saradnju sa tržištem Rumunije

0
711
SAMSUNG CSC

Ambasador BiH u Rumuniji, dr Mile Vasić, danas je boravio u posjeti opštini Prnjavor gdje je sa načelnikom opštine, Sinišom Gatarićem razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje sa privrednicima ove lokalne zajednice i Rumunskim tržištem.

“Rumunija je tržište sa oko dvadeset miliona stanovnika, a uz Poljski i Češku jedna je od najbrže radstućih privreda u centralnoj i istočnoj Evropi. Cilj našeg sastanka je bio da se u narednom periodu formira baza podataka privrednika na osnovu koje će ambasada imati uvid u njihovu konkuretnost na tržištu Rumunije.-kazao je Vasić.

Načelnik Gatarić je istakao da prednost u povezivanju privrede Rumunije i našeg regiona imaju preduzeća koja su izvozno orjentisana i dodao da će se na jednom od narednih sastanaka biti dogovorene konkretnije mogućnosti saradnje privrednika Rumunije i opština  kao što su Srbac, Gradiška, Laktaši i Prnjavor.

Rumunsko tržište nudi veliku mogućnost saradnje jer prema projekcijama Evropske komisije, nalazi se odmah iza Irske sa 4,2 odsto privrednog rasta.

Krajem 2016. godine u Bukureštu je planiran i sajam bh privrede, a današnjim sastankom otvorena su vrata i privrednicima naše opštine da sudjeluju u njemu. /prnjavorlive.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here