Prnjavor- Završena 38. sjednica SO

0
844

Na nastavku 38. sjednice Skupštine opštine Prnjavor danas su usvojene Odluke o upravljanju, građenju, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti lokalnih i nekategorisanih puteva, ulica u naselju i putnih objekata na njima, Nacrt programa rada skupštine za narednu godinu i Izvještaj o programu rada Civilne zaštite, rekao je predsjednik SO Prnjavor, Borko Lukanović.

Nezavisni odbornik, Branko Šikanić, smatra da je Odluka o zaštiti lokalne putne mreže nezakonita, jer u njoj nisu navedeni nekategorisani i pristupnio putevi, a odbornici većine se opredjeljuju da glasaju po sopstvenoj volji koja nije u skladu sa programom rada skupštine.

Iz kluba odbornika SNSD-a skupštini je upućeno pitanje da li je opština pred bankrotom, s obzirom da se traži odgađanje otplate glavnice dva kredita na dvije godine.

Ispred kluba  Osam plus, Brano Žunić, takođe se osvrnuo na odgađanje otplate kredita, smatrajući to jednim novim načinom zaduženja opštine.

“Nejasno je da li se tu radi o nekom novom zaduženju barem za iznos kamate, i mi se u klubu nadamo da ćemo uskoro dobiti odgovor na ovo pitanje” kazao je Žunić.

U prvom dijelu 38. sjednice SO Prnjavor usvojena je Odluka o usvajanju rebalansa budžeta za 2015. godine i Odluka o izvršenju budžeta za 2015. godinu. Radio prnjavor. /prnjavorlive.info/.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here