Prnjavorčani drže Ginisov rekord u pripremi riblje čorbe

0
1334
ПРЊАВОР, 14. АВГУСTА /СРНА/ - На акумулационом језеру Дренова данас су обиљежене двије године од како се општина Прњавор уписала у Гинисову књигу рекорда у припреми рибље чорбе.

Na akumulacionom jezeru Drenova danas su obilježene dvije godine od kako se opština Prnjavor upisala u Ginisovu knjigu rekorda u pripremi riblje čorbe.

Opština Prnjavor je na Preobraženje prije dvije godine, pravljenjem 3.804 kilograma čorbe, oborila raniji rekord iz Masačusetsa od 3.020 kilograma.

Predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja gostiju koji su prisustvovali manifestaciji.

“Danas je ovdje mnogo ratnih vojnih invalida, ribolovaca, gostiju iz Srbije i Hrvatske. Ova manifestacija ne predstavlja samo druženje, već ima i veliki značaj za promociju turizma opštine. Jezero Drenova ima sve predispozicije da postane pravi turistički biser”, istakao je Lukanović.

Na jezeru Drenova danas je održano i 12. takmičenje lov udicom na plovak i takmičenje u pripremanju riblje čorbe u kotliću. Učestvovalo je 11 ekipa seniora i sedam ekipa ratnih vojnih invalida.

Pobjednik takmičenja u ribolovu u kategoriji seniora i šampion staze je Grozdan Simikić iz Dervente, a nagrada za najbolju riblju čorbu pripala je Nenadu Stojniću iz Donjih Vijačana.

Današnju manifestaciju organizovali su kabinet načelnika opštine Prnjavor Siniše Gatarića i Sportsko ribolovno društvo “Ukrinski cvijet”, u okviru obilježavanja Preobraženja Gospodnjeg-krsne slave opštine Prnjavor.

SRNA

PODIJELI