Uprava FK “Polet” Smrtići upozorava na političku zloupotrebu

0
1533

Uprava Fudbalskoj kluba “Polet” Smrtići obavještava javnost da ne stoji iza načina organizovanja 20.Memorijalnog turnira koji će biti održan 14.avgusta 2016. godine u Gornjim Smrtićima, a preko koga se pokušava vršiti politička promocija kandidata SNSD-a za predstojeće lokalne izbore.

Turnir se već 19 godina održava u čast poginulim borcima Vojske Republike Srpske, više od 15 godina je bio humanitarnog karaktera i nikada, kao takav, nije bio u funkciji bilo čijih predizbornih političkih kampanja.

Ove godine, neovlaštena grupa članova Kluba, koji politički pripadaju SNSD-u, je zloupotrijebila ime kluba i ovaj memorijalni trurnir za političku promociju kandidata SNSD-a, koji se nalaze na listama za odbornike i za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Na taj način obezbjrijeđuju žrtvu poginulih boraca i vrijeđaju dostojanstvo članova njihovih porodica, jer se borci VRS nisu borili za interese bilo kog pojedinca ili bilo koje političke partije, nego za interese Republike Srpske.

O moralu pojedinaca koji sport zloupotrebljavaju u političke svrhe, kao i onih koji su pristali da na ovakav način budu politički promovisani ne treba komentarisati, sam čin dovoljno govori, navodi se u saopštenju iz FK “Polet” Smrtići koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Kluba Brnaislav Đurić.

PODIJELI