Prnjavorčani ekipni juniorski i seniorski prvaci Srpske u borbama

0
1268

Juniorska i seniorska ekipa Tekvondo kluba “Prnjavor” osvojile su titule prvaka Republike Srpske u 2016. godini u kategoriji borbe na 17. Prvenstvu Republike Srpske održanom u Zvorniku.

Šampionska juniorska ekipa iz Prnjavora bila je u sastavu David Đuraš, Sava Njegovan, Pavle Mitrić, Srđan Gunjević i Milan Stojanović, dok je najbolja seniorska ekipa u borbama bila u sastavu Stefan Fešiš, Bojan Malešević, Nikola Kojić, David Stanišić i Milenko Jotanović.I kadeti ovog kluba potvrdili su dobar ekipni rad, osvojivši u borbama drugo mesto u konkurenciji muškaraca i treće kod devojaka.

Na Prvenstvu u Zvorniku Tekvondo klub “Prnjavor” nastupio je sa 29 takmičara u sve tri starosne kategorije, osvojivši ukupno 38 medalja – 15 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih.

U pojedinačnoj konkurenciji klub je dobio 15 prvaka Republike Srpske u disciplinama borbe i forme.

Prvaci Republike Srpske u borbama su kadeti Tijana Smiljić i Dejan Modić, juniori Pavle Mitrić, Sava Njegovan, Milan Stojanović, Marina Popović i Elda Mešić, a prvaci u seniorskoj konkurenciji su Andrea Korać i Bojan Malešević.

Titulom prvaka za 2016. godinu u formama okitili su se juniori Srđan Gunjević, Sava Njegovan i Elda Mešić, te seniori Milenko Jotanović, Bojan Malešević i Jovana Njegovan.

Na osnovu ostvarenih rezultata na Prvenstvu iz prnjavorskog kluba pehar za najuspešnije takmičare dobili su juniori Sava Njegovan i Marina Popović, a za najuspešniju seniorku proglašena je Andrea Korać.

Najmlađi takmičari kluba bili su Andrej Đukić sa osvojene dve bronze i Mihajlo Peulić sa osvojenom srebrnom medaljom.

U ukupnom plasmanu prvo mesto na Prvenstvu zauzeo je domaći klub “Srpski soko”, drugo mesto “Doboj”, dok je treće mesto pripalo tekvondo klubu “Prnjavor”.

srna

PODIJELI