Prnjavorčanka Milica Đukić osvaja Južnu Afriku

0
3555

    Višednevna neizvjesnost oko odlaska na svjetsku Olimpijadu mladih matematičara ,uzrokovana finansijskim razlozima,je otklonjena,pa će 17.ogodišnja prnjavorska gimnazijalka Milica Đukić putovati na takmičenje u Južnu Afriku.

-U maju sam osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu,a na takmičenje najboljih svjetskih matametičara putuje i petoro drugara iz Federacije BiH,koji su osvojili pozicije od drugog do šestog mjesta.Intenzivno sam se pripremala,sa petoro Sarajlija, posljednjih dana,a dnevno smo radili i po desetak sati,kaže šampionka iz našeg grada,koja je prošle godine nastupala na identičnom takmičenju u Kolumbiji.

ji 5 miliica djukicMilica je prošlog ljeta  iz Kolumbije,gdje je provela dvije sedmice,  donijela nezaboravne uspomene,a posebno,kaže ,pamti izvanrednu plažu na Karibskom moru.

Bogatija za lanjska iskustva,nada se dobrom ostvarenju u južnoafričkom gradu Kejptaunu,do koga će iz Istanbula u subotu  imati avionski let dug 13 sati.

-Milica je učenica za primjer, a posebno  je  talentovana  u matematici.Stekla je pravo ,kao niko od srednjoškolaca iz Republike Srpske,da nas predstavlja na jednom tako uglednom skupu nekoliko stotina  mladih iz cijelog svijeta.Ponosni smo na ovu našu učenicu,kaže direktorica Gimnazije,Ljubinka Stanić,dodajući da neće biti iznanađenje ukoliko Đukićeva ostvari dobar plasman.

Poslije Kolumbije i Južne Afrike,Milica Đukić vjeruje da će steći pravo predstavljanja i na Olimpijadi mladih matematičara na Tajlandu,naredne godine. /R.P./

PODIJELI