PRNJAVORLIVE objavljuje – Ko su kandidati iz Prnjavora na izborima u oktobru?

0
5528

Kako ističe vrijeme za predaju kandidatskih listi za predstojeće opštine izbore u BiH, tako su se intezivirale i stranačke aktivnosti na usaglašavanju imena , sa kojima će izaći pred birače u opštini Prnjavor.

kalabic-zemun-220x220
Goran Zemun i Drago Kalabić

Kako smo saznali dvije najveće partije u Prnjavoru su već odlučile o kandidatima za parlamente. Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata/ SNSD/  Prnjavor, poslao je u centralu  te stranke dva imena kao danadidate za Narodnu Skupštinu RS /NSRS/ i to Dragu Kalabića i Gorana Zemuna. Nakon dva mandata u Parlamentarnoj Skupštini BiH, Kalabić se ukoliko dobije povjerenje građana, vraća u parlament Srpske, gdje je bio poslanik do 2006.godine.

Ubjedljivo najviše kandidata iz Prnjavora na opštim izborima u oktobru 2014.godine imaće Srspka demokratska stranka /SDS/, čak šest. Kako nam je potvrdio predsjednik OO SDS Prnjavor Siniša Gatarić, nosilac liste za Izbornu jedinicu 2. biće Miladin Stanić, još uvijek aktuelni poslanik u NSRS.

70
Miladin Stanić

Pored njega na listi će biti: dr Slaviša Jenjić, Duška Kopustenjski, Dragomir Đurđević, dr Tanja Novarlić i Milijana Davidović, a obzirom na koalicione sporazume, na istoj listi bi mogao da se nađe i jedan predstavnik Penzionerske stranke iz Prnjavora.SDS za razliku od SNSD-a ima kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Kandidat SDS-a iz tzv. velike Izborne jedinice 1. je Nenad Krajišnik, dugogodišnji funkcioner prnjavorskog SDS-a, trenutno angažovan kao direktor Komunalnog preduzeća “Park” Prnjavor.

Brano Žunić predsjednik Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa Prnjavor, nije nam mogao da potvrdi ime kandidata te stranke za opšte izbore. On kaže da će konačnu odluku donijeti stranački organi najdalje do subote, ali je izvjesno da će PDP imati kandidata iz Prnjavora.

Imena kandidata za parlamentarne liste su poznata u Opštinskom odboru Narodnog demokratskog pokreta Prnjavor. Potvrđeno nam je da su kandidati za poslanike u NSRS: dr Mile Vasić, Nebojša Todić, Zora Ružičić i Dragana Moravac.

Momo N.
Momčilo Novaković

Kandidat ove partije za Predstavnički dom PS BiH je iskusni Momčilo Novaković, inače potpredsjednik partije Dragana Čavića  na republičkom nivou.

Srpska radikalna stranka RS Opštinski odbor Prnjavor, kako smo informisani, još uvijek nema konačno dogovoreno ime kandidata za NSRS.

Ukoliko se sva navedena imena i nađu na izbornim listama za oktobarske izbore, pored najviše predstavnika iz SDS-a, ovi izbori biće posebni i po kandidaturi dva doktora nauka, Slaviše Jenjića i Mile Vasića, koji će tražiti povjerenje građana da budu poslanici.

glasacki-listicCentralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je do sada 24 prijave koalicija, dok nije bilo prijava za ovjeru listi nezavisnih kandidata.Sve 24 prijave za ovjeru koalicija ispunjavale su zakonom propisane uslove, saopšteno je iz CIK-a.Pregled ovjerenih koalicija javnosti je dostupan na internet stranici CIK-a, a u Komisiji podsjećaju da će od 2. do 14. jula teći rok za dostavljanje kandidatskih listi za poslanike u NSRS i Predstavnički dom PS BiH. /R.P./ prnjavorlive.info

PODIJELI