Prnjavorska atrakcija: Trobojkom na ogradi do Baje Malog Knindže

0
7567

Miloš Brković (26) iz ljubavi i poštovanja prema otadžbini, ofarbao je ogradu ispred kuće crvenom, plavom i bijelom bojom, te privukao pažnju prolaznika.

Miloš Brković, Prnjavorčanima poznat po zanimljivom nadimku – Disko po zanimanju je trgovac, ljubitelj planinarenja, veliki patriota i poštivalac srpskog naroda i tradicije.

Kada je odlučio da uzme kist i boje u ruke, i svoje dvorište ukrasi srpskim simbolima, niko nije ostao ravnodušan, komentari su stizali sa svih strana, mahom pozitivni.

– Svima se sviđa „moje remek-djelo“, jer znaju da ja volim takve stvari i podržavaju. Ideja da ofarbamo ogradu je moja, ali i mog oca, koji je isto ljubitelj ovakvih stvari i u svemu mi je podrška – priča Disko za „EuroBlic“, dodajuću da je svojom ogradom privukao pažnju i mnogih djevojaka.

ograda2

Osim što je svojim sugrađanima prepoznatljiv po svojoj jedinstvenoj ogradi, Disko je poznat kao zaljubljenik u planinarenje. Kaže da na osvojenim planinskim vrhovima okači trobojke, ali i zaigra kolo i zapjeva.

Patriotizam ovog Prnjavorčanina vidljiv je i u njegovom muzičkom ukusu, jer mu je omiljeni pjevač Baja Mali Knindža.

– Slušam Baju stalno, kad radim, planinarim ili vozim. Volim sve njegove pjesme, a vodim se onim stihom „Časnom krstu da služimo, da nam naša vjera vodi, da Srpkinja sa Srbinom bar po troje djece rodi“. Kad planinarim čak i pjevam. Ekipa se uglavnom ne buni, pogotovo mlađi, koji vole moj duh i znaju da sam ja uvijek pozitivan i raspoložen – kaže on.

grb

 

 

Zadovoljan reakcijama na ogradu, Disko kaže da će, kada bude imao svoju kuću, opet obojiti ogradu, a trobojkom ukrasiti čak i fasadu na kući.

Ogradom do idola

Nesvakidašnja ograda, Diska je dovela i do jednog od njegovih omiljenih pjevača, Baje Malog Knindže.

– Menadžer Baje Malog Knindže i ja smo se slučajno našli zajedno u gradu, a kada me je odvezao kući oduševljen ogradom, uslikao je i rekao da mora pokazati Baji, tako da je moja ograda stigla i do mog omiljenog pevača. Vjerujem da je Baja bio oduševljen kada je vidio mojih ruku djelo – priča Disko kroz smijeh.

(EuroBlic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here