Prnjavorski borci traže izvinjenje Galijaševića

0
664

Boračka organizacija opštine Prnjavor najoštrije osuđuje izjavu gospodina Galijaševića koju je dana 13.10.2015. godine u 09:30 časova dao Srpskoj novinskoj agenciji „Srna“.

Borci opštine Prnjavor časno i pošteno su učestvovali u odbrani svoga naroda i stvaranju Republike Srpske, širom Republike Srpske. Ponosni smo na činjenicu da su u našim redovima bili i drugi narodi koji su zajedno sa nama dijelili istu sudbinu.

Ponosni smo na činjenicu da niko od naših starješina i vojnika nije odgovarao za đela koja su u suprotnosti sa Međunarodnim ratnim pravom. Pominjanje gospodina Mektića koji je časno i pošteno dao pun doprinos u stvaranju Republike Srpske imao je za cilj i pozadini nešto potpuno drugo, a to je diskreditovanje njegove ličnosti u pogledu ratnih zasluga.

S toga zahtijevamo od gospodina Galijaševića da se javno izvine borcima i starješinama na nanešenoj uvredi pozivajući našu opštinu, starješine i borce, kako on to kaže za počinjeni genocid nad bošnjacima na području naše opštine.

Gospodin Galijašević bi trebao znati da je zločin potčinjen nad našim borcima u cjelini posebno na Ozrenu od odreda El Mudžahid, a nama je poznata činjenica da je on u vezi sa navedenim na platnoj listi u Institutu za istraživanje i da za to uredno prima platu, da baš upravo to istražuje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here