Popcorn Time: Srbin napravio sajt za besplatno gledanje filmova na Internetu

0
2267

Milan iz Kragujevca, programer koji ima samo 15 godina i nekoliko velikih projekata, kojeg je MobIT već kontaktirao i pričao sa njim, napravio je veb Popcorn Time interfejs koristeći se PHP i Node.js alatima.

Sajt omogućava gledanje filmova koji se već nalaze u Popcorn Time bazi preko neta direktno u internet pregledaču, bez potrebe da se skida aplikacija ili bilo šta instalira. Ipak, moguće je da ćete prije gledanja morati da deaktivirate neke plugin-ove, što će vam vaš pregledač odmah javiti.

Browser Popcorn Time možete gledati sa računara, telefona ili tableta (i drugih uređaja povezanih na net), koristeći se poznatim načinom učitavanja i odabira filma, kao što nudi Popcorn Time aplikacija. Jedino je promijenjen način puštanja filma, što se obavlja preko “iskačuće” konzole s desne strane, klikom na “Watch Now”.

Filmovi su razvrstani po kategorijama s lijeve strane, omogućena je pretraga i nema prevoda. Učitavanje filma traje neko vrijeme i moguće je da se neće učitati uopšte, ali drugi ili treći pokušaj daće rezultat. Takođe, pretraga ne radi uvijek. Gledanje smo pokušali i radi iz Chrome, Firefox i Internet Explorer veb pregledača. Film možete gledati preko cijelog ekrana ili u smanjenom prikazu.

Evo, šta je Milan iz Kragujevca rekao: “Živim u zemlji u kojoj se Zakon o pirateriji konstantno krši i jednostavno me nije briga! Održavaću sajt, mijenjati domene i provajdere… Ne želim da zaradim nijedan jedini dinar od ovoga! Jednostavno želim ovo da uradim, jer JA vjerujem da će piraterija jednom izazvati pucanje balona oko striminga filmova i da će filmski studiji to konačno i shvatiti”.

O Milanu
Ne voli sport. Izlazi iz kuće samo kad je to zaista neophodno. Sluša Maiden, Guns n Roses, Metallica, Black Sabbath i igra Kerbal Space Program. Voli da čita. Gleda drame i anime, a zanimaju ga i RC kvadkopteri. Milan ide u srednju školu u Kostolcu. Ima 15 godina i programira već neko vreme i misli da ga zbog svega ovoga mnogi smatraju osobenjakom.

mondo

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here