Prnjavorski Dom zdravlja: Potrebni novi kadrovi i kontinuirana edukacija

0
123
Direktor Doma zdravlja, Bojan Subotić

Direktor prnjavorskog Doma zdravlja Bojan Subotić, na današnjoj konferenciji za novinare istakao je da se ova ustanova suočava sa finansijskim poteškoćama, te da se osim sa  finansijskim problemima bore i sa nedostatkom kadrova. 

On je rekao da je jedno od ukupno četiri sanitetska vozila van pogona, te da trenutno traje tenderska procedura za nabavku novog vozila.

” Zamolio bih građane za razumijevanje, pogotovo za onaj dio bolesnika koji se otpuštaju iz bolnica. To je nešto što nije najhitnije i što može sačekati popodnevne časove ili naredni dan ukoliko nismo u stanju da to obezbijedimo istog trenutka” – kazao je  Subotić.

“Zamolio bih i načelnika opštine da ne radi negativnu kampanju Doma zdravlja, te da se realizuje grant koji je izglasan u skupštini” – dodao je direktor Doma zdravlja.

On je naglasio da se u ljudske resurse mora ulagati mnogo više nego u tehnički dio, naročito u periodu kada su ljekari raspoređeni i u kovid ambulante.

” Potrebna su nam bar četiri nova ljekara koji bi imali obezbijeđenu kontinuiranu edukaciju. Svi ljekari iz porodične medicine, njih ukupno 14, proći će edukaciju iz ultrazvučne dijagnostike u decembru, gdje će naši građani od naredne godine imati priliku da dobiju i tu uslugu u Službi hitne medicinske pomoći, što će smanjiti odlazak na UKC” – istakao je Subotić.

Osvrnuo se i na finansije koje je zatekao prilikom dolaska na funkciju direktora.

” U amanet nam je ostavljena finansijska konstrukcija u kojoj smo mi dodatno unaprijedili poslovanje, ali nam je ostala i otežavajuća okolnost a to je presuda Osnovnog suda za dva sudska spora, gdje su cifre impozantne, gotovo 80 000 KM. U daljem periodu ćemo vidjeti u kom pravcu će presude ići. Uprkos ovim finansijskim problemima, mnogo veći problem je kontinuirana edukacija”, naglasio je Subotić.

Dodao je da na Birou rada nema ljekara, te da je pored nedostatka novčanih sredstava, nedostatak ljekara najveći problem sa kojim se suočava prnjavorski Dom zdravlja.

 

prnjavorlive.info

PODIJELI