Prnjavorski vatrogasci – uvijek spremni (FOTO)

0
1997

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor organizovali su danas na Trgu srpskih boraca smotru prilikom koje je upriličena  demonstracija postojećeg voznog parka, kao i novo vatrogasno vozilo za tehničke intervencije, čija je vrijednost 200 hiljada KM.

Za nabavku vozila Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio je 80 hiljada KM, a preostalih 120 hiljada KM obezbijeđeno je iz budžeta opštine Prnjavor.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice  Dušan Slijepčević rekao je da je vozilo opremljeno rezervoarom za vodu, zapremine 400 litara. Naglasio je prednost novog vozila koje ima razvalni alat za tehničke intervencije i  stub za rasvjetu na vrhu vozila.

“Naša jedinica raspolaže sa devet vozila čime smo zaokružili potrebni vozni park i tehničku opremljenost. Trenutno imamo 20 vatrogasaca. Jedini problem je starosna struktura koja je iznad prosjeka, ali nastojimo podmladiti jedinicu “, rekao je Slijepčević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je opredjeljenje lokalne vlasti uvijek bilo da jedinice hitne službe, prije svih Dom zdravlja i Teritorijalna vatrogasna jedinica, imaju adekvatnu opremu kako bi mogli odgovoriti svom zadatku.

“U ove dvije godine smo se potrudili da obnovimo vozni park i Vatrogasne jedinice i Doma zdravlja, a u nova vozila smo uložili oko 700 hiljada KM, što su značajana sredstva koja nije bilo jednostavno obezbijediti, ali smo učinili sve da ovi ljudi budu opremljeni i da imaju sredstva za rad”, rekao je Tomaš.

Tomaš je najavio da će u septembru biti održana i pokazna vatrogasna vježba gdje će se moći na praktičnom primjeru vidjeti mogućnosti vozila i spremnost ljudi.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI