Pročitajte pismo podrške rukovodstvu vrtića “Naša radost” povodom najavljene smjene direktorice Slobodanke Vasić (FOTO)

0
391

Roditelji djece
JU Dječiji vrtić „Naša radost“
Prnjavor

DOSTAVLJAJU:
načelnik opštine Darko Tomaš
predsjednik SO Mirko Bukvić

PISMO PODRŠKE RUKOVODSTVU DJEČIJEG VRTIĆA „NAŠA RADOST“

Poštovani,

S obzirom na to da se neko lažno predstavio i uputio vam, u ime navodnog udruženja roditelja djece koja pohađaju vrtić „Naša radost“, pismo u kojem poziva na smjenu direktora Slobodanke Vasić, mi, roditelji djece iz ove ustanove, imenom i prezimenom, želimo da se ogradimo od svih laži iznesenih u tom pismu i pozivamo da isto odbacite.

Naime, većina nas već godinama koristi usluge vrtića i nikada nismo imali problem da svoje mišljenje o bilo kom pitanju iznesemo javno, te odgovorno tvrdimo da iza pomenutog pisma ne stoji niko od roditelja djece iz vrtića „Naša radost“.

Smatramo krajnje neozbiljnim, nekorektnim i malicioznim pokušaje da se na ovakav način diskredituje rukovodstvo vrtića, koje je u najtežim periodima pandemije virusa korona uspjelo da bez prestanka organizuje rad ustanove, da sačuva zdravlja naše djece, a nama roditeljima omogući da odlazimo na posao.

Podsjećamo vas, da je vrtić „Naša radost“ radio, kada su sve druge vaspitno – obrazovne ustanove organizovale rad na daljinu, te da su vaspitači i kompletno osoblje vrtića dobrobit naše djece stavljali ispred vlastitog zdravlja.

Isto tako smatramo da izmišljeno pismo ne može i ne smije biti razlog za smjenu rukovodioca, koji svoj posao obavlja najbolje što može, a pogotovo da se takvo nešto radi u trenutku kada je pred nama novi talas virusa korona.

Pitamo skupštinsko rukovodstvo, ko može da odlučuje o zdravlju naše djece i u vrtić dovodi nekoga ko tek treba da se upoznaje sa protokolima ponašanja u pandemiji.

Zahvaljujući rukovodiocu, kojeg danas neko pokušava na ovako nepošten način da ocrni, vrtić je prvi put dobio uređenu biblioteku, uređeno je dvorište vrtića, kuhinja, toaleti, prilazi vrtiću, staze, nabavljeni su novi kreveti za djecu, novi didaktički materijal, sprave za dvorište, igračke…

Konstantno se ulaže u kvalitet ishrane, o čemu najbolje govori podatak da je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske prepoznao vrtić „Naša radost kao partnera u projektu o zdravoj ishrani djece predškolskog uzrasta.

Želimo da se iskreno zahvalimo svim zaposlenim u vrtiću, prvenstveno tetama koje čuvaju našu djecu. Zbog svih njih nismo mogli da prećutimo nečiji sramni pokušaj narušavanje ugleda vrtića.

Pozivamo vas da pročitate anonimne ankete o zadovoljstvu radom u vrtiću. Pohvale koje dobijaju naše tete poželjele bi sve ustanove ovog tipa u Republici Srpskoj, jer su postigle mnogo više nego što smo očekivali.

Naša djeca u vrtić odlaze vesela i zadovoljna, raduju se svakom susretu sa tetama i u vrtiću i van njega, a kući dolaze ispunjena.

Svjesni smo da su politička previranja dio naše svakodnevice i da na njih ne možemo uticati, ali imamo pravo da tražimo korektnost i argumente, umjesto neozbiljnih i prljavih podvala.

Ugled vrtića „Naša radost“

Pismo podrške je potpisalo 125 roditelja djece koji su dali podršku direktoru JU Dječiji vrtić
„Naša radost“ Slobodanki Vasić na sastanku održanom 1. septembra 2021. godine
u Prnjavoru.

 

PODIJELI