Prva Kotlićijada u Drenovi (FOTO)

0
491

U Drenovi kod Prnjavora danas je održana prva kotlićijada u organizaciji mjesne zajednice. Na takmičenju je bilo prijavljeno 12 ekipa, a prvu nagradu odnijela je ekipa „Pravoslavci“ iz Dubrave Stare.

Ljubitelji dobrog kotlića imali su prliku na prvoj kotlićijadi u Drenovi kod Prnjavora da pokažu svoja umijeća. Ukupno 12 ekipa uzelo je učešće, a prema ocjenama stručnog žirija ekipa „Pravoslavci“ iz Dubrave Stare zauzeli su prvo mjesto, drugo mjesto ekipa Nebojše Krajišnika iz Mravice, a treće mjesto pripalo je ekipi „Cer“.

Dobrog druženja, ali i šale nije nedostajalo, učesnici, ali i posjetioci kažu da ovakvih manifestacija treba da bude što više.Žiri u sastavu: Veselko Ilišković, Milenko Dakić, Branislav Božić, Zoran Biber i Ljubomir Jotanović je imao težak zadatak, svi oni su degustirali kotliće, kažu da izbor nije bilo ni malo lak, ali ipak tri najbolja kotlića su se izdvojila od ostalih. Nadaju se, kažu da će ova manifestacija postati tradicionalna u Drenovi.

Mi smo krenuli u Drenovi sa akcijama od proljetos, sami, samostalno i napravili smo puno posla u Drenovi. I došao je na ideju, naš vođa sela, Milan Aleksić i napravio je najviše ovdje. Zadovoljni smo, prvi put, imamo oko 12 ekipa, mada su se još neki javili, ali kasno. Prvi put, jedni dolaze, jedni odlaze, ali je atmosfera izvanredna, nismo se nadali,” rekao je predsjednik žirija Veselko Ilišković.

Nagrade su, kako kažu, simbolične, za prvo mjesto obezbijeđen je kotlić, za drugo sač, a za treće roštilj.

Iz Drenove su poručili da se nisu nadali ovolikoj posjećenosti, te da je kotlićijada nadmašila očekivanja organizatora. Uz rad, trud i mnogo volje i narednih godina očekuju dobro druženje, a majstori u spremanju dobrog kotlića ne sumnjaju u kvalitet svojih spremljenih specijaliteta.

PODIJELI