Profesiju pravnika zamijenio prodavanjem knjiga

0
463

Dvadesetosmogodišnji pravnik iz Bileće Aleksandar Rupar, zbog nedostatka posla u struci, prodaje knjige na štandu ispred tržnog centra “Tom” na Palama.

Poslije završetka studija na Pravnom fakultetu na Palama volontirao je u pravnom savjetovalištvu u Sarajevu, ali nije uspio da se zaposli, te je odlučio da krene dalje u potragu za poslom.

“Tražio sam posao kako bih bio nezavisan od svojih, tako da sam se bavio raznim djelatnostima. Na Palama sam vidio štand sa knjigama i pitao da li im je potreban radnik”, navodi Rupar za Srnu i dodaje da je to bio poslodavac iz Srbije koji posjeduje štandove sa knjigama i u Banjaluci.

Tako je Rupar počeo da radi na štandu sa 3.000 knjiga različitih žanrova.

Tu su istorijski, filozofski, psihološki, krimi, ljubavni i dječiji romani, kao i slikovnice za najmlađe. Cijene knjiga prilagođene su mogućnostima stanovnika Pala i kreću se od pet do 25 KM.

“S obzirom na to da su Pale studentski grad, kupci su, uglavnom, studenti, profesori, zatim penzioneri, djeca… Za svakoga se nađe po nešto”, priča Rupar, koji ističe da knjige proširuju fond riječi, te da širok vokabular može biti veoma značajan za školovanje.

“Moj poslodavac je sklopio ugovor sa izdavačkim kućama kao što su `Laguna` i `Vulkan izdavaštvo`, pa tako nabavlja knjige, a nekada to čini i direktno od autora”, napominje Rupar.

Rupar ističe da je, prodajući knjige, spojio lijepo i korisno.

Ako bude našao posao u struci, Aleksandar Rupar kaže da bi u slobodno vrijeme i dalje prodavao knjige, jer je to, osim što mu obezbjeđuje zaradu, i hobi koji ga ispunjava.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here