Prognoza vremena za danas, subotu i nedjelju

0
1826
Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a na planinama sa snijegom. Tokom dana, usljed pada temperatura, kiša će i u nizinama postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim djelovima zbog čega je upaljen i narandžasti meteoalarm, navodi se na sajtu Meteo BiH-a.
Očekivana količina padavina u tim područjima je između 30-60 mm. Poslije podne i u večernjim satima na sjeveru i sjeverozapadu postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren, a prije podne na momente i pojačan, južnog i jugoistočnog smjere. Poslije podne u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu od 8 do 11.

Subota: U našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog smjera. U noći na nedjelju jačanje vjetra u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura zraka većinom između –6 i 0, na jugu zemlje od 1 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 4, na jugu od 4 do 8.

Nedjelja: U našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između –7 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1, na jugu od 3 do 7 stupnjeva. Nezavisne novnie/

PODIJELI