Projekat “Shvatite nas obzbiljno – govorimo o mogućnostima” u Prnjavoru

0
1322

U sklopu projekta “Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima”, danas je u Domu kulture Prnjavor, održan okrugli sto u organizaciji OŠ “Branko Ćopić” Prnjavor, a u vezi problema s kojima se u obrazovnom sistemu susreću djeca sa teškoćama u razvoju.

“Mi smo proveli istraživanje u kojem je učestvovalo 15 učenika, koji su angažovanjem u radionicama istraživali sa kojim se problemima u njihovoj školi susreću djeca sa potrebnim potrebama”, rekla je pedagog u OŠ “Branko Ćopić”, Aleksandra Novarlić.

Učenici šestog razreda su pred učesnicima okruglog stola prezentovali probleme, ali i preporučili rješenja koja bi trebalo da se realizuju u našem obrazovnom sistemu, od potrebnih materijalno tehničkih sredstava, angažovanja specijalizovanih kadrova za rad sa djecom koja imaju teškoća u razvoju, pa do uklanjanja arhitektonskih barijera. Ovo je veoma koristan način komunikacije  u kojem se razmjenjuju mišljenja između škola, NVO, vlasti i drugih zainteresovanih strana koji mogu uticati na rješavanje problema u našim školama. /R.P./

PODIJELI