PROMOCIJA NACIONALNIH MANJINA – DINAMIKA U SKLADU SA PLANOM

0
679

Opštinsko odjeljenje za društvene djelatnosti i lokalni ekonomski razvoj danas (petak) je organizovalko treći sastanak članova radne grupe,angažovane u organizaciju projekta „Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju“. Svaku školu predstavljaće petočlana ekipa učenika,koji imaju dovoljno vremena da se do 22.februara kvalitetno pripreme i predstave pred stručnom komisijom.Domaćin takmičenja biće  Osnovna škola „Nikola Tesla“ u Prnjavoru.

Da su u Prnjavoru maksimalno ozbiljno shvatili realizaciju ovog projekta potvrđuje i činjenica da su sastanku prisustvovali predstavnici svih osam osnovnih škola.Istakli su to i načelnik opštine Darko Tomaš i načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubiša Šikarac,koji su takođe prisustvovali ovom skupu.

-Pripreme se odvijaju prema planu,pa su predstavnici svih škola i Opšinskog udruženja nacionalnih manjina zadovoljni trenutnom dinamikom,rekla je Svjetlana Gajić,predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola naše opštine.

Takmičenje će biti održano 22.februara,a novi dogovor članova Radne grupe planiran je 30.januara.

Opština Prnjavor je jedna od pet opština u Bosni i Hercegovini gdje se kroz projekte sprovodi implementacija projekta Savjeta   Evrope,pod nazivom „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH u okviru programa „Horizontal Facilitu“ za Zapadni Balkan i Tursku,koji ima budžet vrijedan 25 miliona evra za namjenu jačanja zaštite  i afirmacije  nacionalnih manjina.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here