Pronađena otrovna zmija koja ima dvije glave (Video)

0
538

Otrovna dvoglava zmija pronađena je u Virdžiniji prošle sedmice, a ovo otkriće stručnjak za divlje životinje naziva izuzetno rijetkim.

Beba istočne otrovne zmije pronađena je u jednom dvorištu u sjevernoj Virdžini, a fotografije i video njenog migoljenja objavljene su na Facebooku, piše Global njuz.

“Dvoglave zmije veoma su rijetke, najviše zbog toga što ne mogu dugo da žive”, kazao je virdžinijski herpetolog Dž. Kelopfer.

Zmije rođene sa mutacijom poput ove teško preživljavaju u divljini, kaže Kleopfer, dodajući da je razlog to što dvije glave često žele da rade dvije različite stvari.

Nakon što je gmizavac pronađen, državni herpetolog ju je premjestio u Centar za divlje životinje u Viržiniji gdje su eskperti radili ispitivanje.

Zaposleni u centru su kazali da je nakon pregleda ustanovljeno da zmija ima dva dušnika i jednjaka, ali jedno srce i pluća. Državni biolozi vjeruju da obje glave mogu da distriburiraju otrov iz zuba.

“Na osnovu anatomije, bilo bi bolje da prva glava jede, ali to je izazov, jer se one mogu učiniti jedna drugoj dominantnijom”, zaključak je stručnjaka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here