Odbojkaši Srbije u polufinalu Svjetskog prvenstva!

0
246

Srpska reprezentacija je i matematički obezbijedila polufinale Svjetskog prvenstva u odbojci koje se održava u Italiji i Bugarskoj.

Srbija je poražena od Poljske u trećoj fazi rezultatom 26:28, 26:28, 22:25, ali je uprkos porazu od čak 3-0 uspjela da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva.

Razlog je to što je osvojila dovoljan broj poena u meču sa Poljskom, a u prvom meču “demolirala” Italiju sa ogromnom razlikom u poenima i pobjedom maksimalnim rezultatom.

Srbija je izgubila prva dva seta od Poljske, tijesnom razlikom 28:26 i 28:26 i tako na poene obezbijedila plasman među četiri najbolje selekcije na svijetu.

Tim Nikole Grbića je do polufinala mogao i u prvom setu protiv Poljaka. Tokom većeg dijela je vodio, na 18:14 imali su otvoren put do završnice, ali je taj set najviše zahvaljujući Kureku izgubljen sa 28:26.

“Orlovi” su to mogli da izbjegnu u drugom setu nošeni sjajnom igrom Uroša Kovačevića u fazi napada.

Set je dominantno počeo Aleksandar Atanasijević, priključio se kasnije i Dražen Luburić. Kovačević se iskristalisao kao najbolji, ali to tim Nikole Grbića nije iskoristio, propuštene su set lopte i Poljska je zahvaljujući Kureku osvojila taj dio igre.

Ipak, Srbija je ostvarila cilj, i sada može mirna da čeka ishod utakmice koju Italija i Poljska igraju danas.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here