Naslovna Magazin Pronalazite li se: Karakterne osobine svih horoskopskih znakova

Pronalazite li se: Karakterne osobine svih horoskopskih znakova

0
530
Astrologija može otkriti kakav je psihološki profil svakog horoskopskog znaka, kakav mu je karakter i ponašanje. Uz pomoć horoskopa možete saznati sve što vas zanima o određenoj osobi.

Svih 12 znakova u horoskopu imaju određene osobine koje mogu biti dobre ili loše. Na osnovu horoskopa i posmatranja zvezda možemo saznati nešto više o svakom horoskopskom znalu, njihovim osećanjima, karakteru i načinu ponašanja.

Iako se mnogi pitaju da li je astrologija, ona ipak nepogrešivo opisuje osobine svih ljudi, bez obzira na to o kom je horoskopskom znaku reč. Ovde ćemo se pozabaviti osnovim karakteristikama svih horoskopskih znakova.

Ovan – Ovaj znak je često neustrašiv i energičan. Voli da bude u centru pažnje i često je primećen u javnosti zbog svog nadmenog stava. i pored svog egocentričnog karaktera, osobe koje ga poznaju ga cene i vole jer je velikodušan, pošten i uvek kaže ono što misli. Brzo se naljuti i burno reaguje, ali isto tako se i brzo smiri. Ne voli da se izvinjava kada kaže nešto neprimereno, ali će se potrudi da postupcima ispravi grešku. Ne odustaje lako od zacrtanog cilja, ali je poznat po tome da nije najbolji u vođenju poslovnih pregovora. U ljubavi ga najviše pogađa partnerova ravnodušnost i nedostatak strasti.

Bik – Bikovi važe za osobe koje su uporne, odlučne i oprezne. Iako mu je cilj da bude uspešan u poslu, on želi i da uživa u porodici i životu. Nije sanjalica i sklon maštanju, već je realan. Strpljiv je i tvrdoglav, a od cilja će odustati jedino ako se zbog nečega razočara. Ume da prepozna osobe koje žele da ga iskoriste i prema takvima je grub i bezosećajan. Voli duhovite osobe, iako on sam po sebi nije takav i važi za osobu koja će pre ćutati nego pričati besmislice. Ceni talenat kod ljudi i smatra da se osobe koje vredno rade trebaju nagraditi i na taj način motivisati. Spreman je da dugo čeka na ljubav da mu bude uzvraćena. Stidljiv i predan, ali često i posesivan prema voljenoj osobi. U poslu ne voli paniku i nervozu.

Blizanci – Ovaj znak je veoma komunikativan. Često među Blizancima možete pronaći odlične prevodioce, a pored komunikativnosti veoma su duhoviti i vrlo rado viđeni u svakom društvu. Vole biti u ljubavi čak i u poznoj starosti i trude se da pored sebe imaju razumnog partnera kojem će pružiti ljubav. Takmičarskog su duha i često učestvuju u kvizovima i rešavanju raznih zagonetki. Ovaj znak poseduje izvanredne intelektualne sposobnosti. Spretni su sa rečima i snalažljivi. Prilagodljiv je. Vole druženje, imaju dosta prijatelja i u svakoj situaciji se trude da pronađu neku vedru stranu.

Rak – Na prvi pogled deluju drski i zatvoreni, ali Rakovi su u suštini pravi emotivci. Oni imaju snažna osećanja i duboko proživljavaju sve što se oko njih dešava. Ako osete da im neko ne prija, povlače se u sebe i ne žele da imaju kontakta sa tom osobom. Nisu agresivni, ali su spremni sve da učine za svoju porodicu. Ako imaju cilj, uporni su da ga ostvare. Češće će se samosažaljevati nego što će se hvaliti. Ako se nalaze u nekom velikom društvu, verovatno će osećati nelagodnost protiv koje će se boriti hladnokrvnim stavom i držanjem.

Lav – Poznati su da vole biti u centru pažnje i česti su posetioci mnogih društvenih događaja. Ne podležu panici i tremi i uspešni su u javnim nastupima. Imaju čvrstu volju da uspeju, dominantni su i vrlo često egocentrični. Često su inicijatori, ali i pravi zaštitnici kada je u pitanju nešto ili neko do koga im je zaista stalno. Vole poklone, pažnju i teže luksuzu i takvom životu. Umeju da prepoznaju prave vrednosti. Vole glumu i najčešće će dramiti i zbog najmanjeg problema.

Devica – Pripadnici ovog znaka su pravi kritičari. Veoma spretni, ali im često fali intuicija i samopouzdanje. Poznati su po tome da uče veoma brzo i znanje primenjuju u praksi. Odgovorni su i savesni, važna im je tačnost i preciznost. Ne vole osobe koje se pretvaraju i misle samo na sebe. Dobro analiziraju situaciju i upuštaju se u ljubavnu avanturu tek onda kada su sigurni da bi to moglo duže potrajati. Previše pažnje posvećuju detaljima i analiziranju i zbog toga im treba mnogo više vremena za rešavanje nekih standrardnih i svakodnevnih problema i situacija u odnosu na ostale znakove.

Vaga – Društveni, vedri i dostojanstveni. To su prave odlike jedne Vage. Drže do svog izgleda i lako su zaljubljive prirode. Vole komplimente i poklone. Vole da im se laska, ali jako teško prihvataju kritiku čak i kada je ona dobronamerna i iskrena. Nemaju puno pravih prijatelja iako poznaju mnogo ljudi. Ne podnose sažaljevanje i nisu skloni tome. Često ih uhvati panika ako imaju neki nerešiv problem. Nisu škrti i spremni su da sve dele sa ljudima koje vole. Veliki su zavodnici i šarmeri. Teško podnose zategnutnost međuljudskih odnosa i sukoba.

Škorpija – Tajanstven znak i veoma suzdržan. Svoje pravo lice će prikazati samo onim osobama u koje ima potpuno poverenje.  Duhoviti su, a često cinični I sarkastični. Vole da okrive druge osobe za svoj neuspeh. Vole istraživanja u nepoznato i često vole da isprobaju stvari koje su zabrnjene ili vrlo opasne. U ljubavi su poverljivi, velikodušni i odani. Poseduju veliku i snažnu energiju i ne vole neuspeh. Umeju biti osvetoljubivi, buntovni i ne trpe autoritet. Žive život po svojim pravilima i ne prilagođavaju se drugima. Novac će podeliti sa onim osobama u koje imaju potrpuno poverenje.

Strelac – Voli putovanja, energičan je, otvoren i nesputan. Vole uživanje, pravi su hedonisti. Žele uvek da budu na mestima gde se nešto dešava i vole sve što je drugačije. Vole da uče o drugim kulturama, običajima i jezicima. Ne vole kada neko pokuša da ih sputa u njihovoj sopstvenoj slobodi i zbog toga nisu skloni dugom vezivanju u vezi jer su navikli da budu slobodni i da rade sve što požele.

Jarac – Ovaj znak često ume da bude depresivan i pesimističan. Uči na greškama, hladnog je držanja I više voli da posmatra nego da učestvuje u aktivnostima. Vrlo je racionalan i štedljiv. Za razliku od Strelca, ovaj znak voli autoritet i takve osobe ga privlače.

Vodolija – Duhovita, vedra, uvek puna zanimljivih ideja. Teži da bude omiljena u okruženju i trudi se da sa svima bude u dobrim odnosima. Ima ideja, ali nema smisla za realizaciju i sprovođenje ideja u delo i zbog toga joj je često potrebna pomoć. Najbolje funkcioniše u timu. U ljubavi su mirni, staloženi i loše podnose svađe. Ne obaziru se na prošlost, već ih zanima samo budućnost i napredovanje.

Ribe – Ovaj znak je promenljiv i često pasivan. Tvrdoglav i uporan ako je u pitanju nešto što zaista voli. Primećuje detalje, ima bujnu maštu i kreativan je. Voli mir i sve negativno u okruženju jako loše utiče na njega. Najbolje se ispoljava u umetnosti i kreativnosti.

Horoskop je u suštini astrološki grafikon koji predstavlja poziciju Sunca, Meseca i svih ostalih planeta. Nijedan horoskopski znak nije u potpunosti savršen jer svaki od njih poseduje odrešene mane i vrline i ima pozitivnu i negativnu stranu. Analizom svakog Zodijaka se označava složenost emotivnih sposobnosti.

Vladimir Jakšić

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games