Provjera dokumenata i kazni putem SMS-a

0
1399

Građani i vozači u RS odnedavno imaju mogućnost da putem SMS-a provjere rok važenja dokumenata, dobijaju obavještenja o njihovom isteku i steknu uvid u novčane kazne ili izrečene bodove koje imaju.
Vlada RS je prihvatila na 85. sjednici Informaciju o usluzi SMS servisa za građane Republike Srpske, a koju implementira MUP RS.
Informacije će se moći dobiti slanjem poruke na broj 091 110 122 po cijeni od 0,10 KM, uz prethodnu obavezu registracije za ovaj servis u mjestu prebivališta.
Putem SMS servisa moguće je primati obavještenje o isteku dokumenata, i to 30 dana unaprijed, provjeriti koliko je izrečeno kaznenih bodova i koliki je iznos kazni u saobraćaju, dobiti informaciju kada ističe registracija vozila.
Takođe, građani koji podnesu zahtjev za izdavanje lične karte, vozačke dozvole ili putne isprave putem poruke će moći saznati do koje faze se došlo u njegovom rješavanju.
“Ministarstvo unutrašnjih poslova RS će biti prvi nadležni organ za izdavanje dokumenata u okruženju koji je omogućio dostavljanje navedenih informacija građanima putem SMS servisa”, stoji u saopštenju Vlade RS.
Iz MUP-a RS su nam u petak potvrdili kako je broj za poruke aktiviran te da se detaljnija obavještenja o funkcionisanju servisa mogu očekivati u narednom periodu kada će građani putem plakata i letaka biti detaljnije informisani.
Banjalučanin Dušan S. podržao je ovu ideju i kazao kako će servis dobro doći onima koji nemaju praksu da provjeravaju rok važenja dokumenata, kao što se njemu ljetos desilo, kada je krenuo na more, pa se morao vratiti./Nezavisne novine/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here