Prvi “Ćevap fest” u Banjaluci: Obustava saobraćaja u centru

0
1021

Prvi festival banjalučkog ćevapa pod nazivom “Ćevap fest” danas će biti održan u Banjaluci.

Organizatori ističu da je cilj manifestacije promocija domaćih lokalnih proizvoda i brendova.

U centru grada, na parkingu kod “Kraša” biće postavljeni posebni šatori gdje će banjalučki ćevap biti prodavan po popularnim cijenama.

Na manifestaciji, koja će trajati od 11.00 do 23.30 časova, učestvovaće mnoge domaće kompanije koje se bave proizvodnjom pića, između ostalih “Banjalučka pivara” i “MB impeks”.

U cjelodnevnom zabavnom programu učestvovaće kulturno-umjetnička društva, tamburaši i mnogi drugi.

Jutro je rezervisano za dječije nastupe:

od 11.00 do 13.00 časova – pionirski sastavi folklornih društava „Veselin Masleša“, „Pelagić“ i „Sveti Sava“, te Radovan Ivanović (solo harmonika);
Kvalitetan humor po banjalučki za popodne:

od 13.30 do 14.45 časova – Milorad Telebak – jezička komedija „Kroz srpski jezik sa smijehom“
od 14.45 do 15.45 časova Dušan Jokić – „Kako od seljačine napraviti umjetnika“
od 15.45 do 16.05 časova Velimir Blanić – „Predavanje o štetnosti duvana“;

I dobra muzika za finale:

od 19.00 do 21.00 čas Gradski tamburaški orkestar
od 21.15 do 23.30 časova banjalučki bend „Odeon“.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je ranije da banjalučki ćevap prepoznaju i turisti koji dolaze u Banjaluku, te pozvao građane da posjete ovu manifestaciju.

On je naglasio da je Banjaluka pokrenula zaštitu geografskog porijekla i naziva banjalučkog ćevapa.

Zvanični promoter “Ćevap festa” Nebojša Kuštrinović rekao je da je banjalučki ćevap gastronomski brend koji zaslužuje više pažnje.

“Sigran sam da nijedan turista, kojih je u proteklim danima bilo mnogo, nije otišao, a da nije probao banjalučki ćevap. Ko posjeti Banjaluku, a ne proba banjalučki ćevap – kao da nije ni bio”, naveo je Kuštrinović.

banjaluka obustava saobracaja

Obustava saobraćaja u subotu od Pozorišta do Palasa

Zbog održavanja manifestacije „Ćevap fest“, od 10.00 časova 13. januara do 01.00 čas 14. januara biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save (Narodnog pozorišta RS) do Ulice Marije Bursać (hotela „Palas“).

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U toku obustave saobraćaja, na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa preko stare autobuske stanice, odnosno u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

(ATV)

PODIJELI