Pušenje džointa je konačno legalno u Srbiji, a evo gdje možete da ga kupite!

0
1229

Nakon velikih rasprava o tome da li pušenje džointa treba da bude legalizovano u Srbiji ili ne, na srpskom tržištu se pojavila njegova prva elektronska varijanta. U tržnom centru „Piramida“ uskoro će biti otvorena prva specijalizovana prodavnica.

Konačno je stigao i dan kad je pušenje džointa u Beogradu postalo sasvim legalno, i još važnije – potpuno bezbjedno. Prije nekoliko dana, Novobeograđani su bili veoma iznenađeni kad je počela priprema objekta u tržnom bloku Piramida, koji će u svojoj ponudi imati elektronske džointe!

Uprkos činjenici da nije riječ o pravoj marihuani, koncept e-njointa zvuči veoma kontroverzno, pa se mnogi pitaju da li je korišćenje ovog proizvoda legalno i da je u pitanju pravi opijat ili ne.

Izašli smo na teren i upoznali vlasnika oficijalne prodavnice Mišu Aranđelovića, koji nam je objasnio da je e-njoint sasvim legalan proizvod koji vam može pružiti mnogo dobre zabave.

– Niko ko koristi e-njoint neće biti nadrogiran. Ovaj proizvod je potpuno legalan i 100% bez THC-a, tako da možete bezbrižno uživati – kaže Miša i dodaje da dim koji e-njoint ispušta bez mirisa i nije štetan za ljude u okolini, pa se može koristiti čak i na mjestima gdje je pušenje zabranjeno.

e-njoint-3

Na internetu postoje mnogi novinski članci o ovoj napravi koja je vremenom postala veoma popularan proizvod u mnogim zemljama EU, pa smo upitali našeg sagovornika kako je došao na ideju da Srbiji predstavi elektronski džoint.

– E-njoint sam slučajno video kada sam bio u Holandiji kod prijatelja. Tad sam prisustvovao promociji pa mi je palo na pamet da bih mogao da uvezem elektronski džoint u Srbiju i započnem prodaju jer volim nove ideje. S obzirom na to da ga u Srbiji nema, mi smo jedini koji se bave prodajom ovog proizvoda i jedini imamo prodajno mjesto, čime su mnogi oduševljeni – prisjeća se Aranđelović.

Elektronski džoint je uvezen od istoimene holandske firme koja je prva počela s proizvodnjom elektronskih cigareta prije čak 30 godina.

– Pošto je malo provokativna varijanta, proces uvoza je bio veoma naporan. Morali smo da prođemo pregled carinske inspekcije, sanitarne inspekcije i pregled Instituta za bezbjednost – objašnjava Aranđelović i dodaje da je korišćenje ovog proizvoda veoma bezbjedno jer funkcioniše na principu vodene pare.

Naime, tečnost koja se nalazi u e-njointu sadrži jedinjenje propilen-glikola, vegetarijanski glicerin i bilološki-prirodni ukus. Prilikom inhaliranja, ova tečnost se pretvara u vodenu paru. Ove supstance se koriste svakoga dana u hrani, kozmetici, kolačima, bezalkoholnim pićima i potpuno su bezopasne po zdravlje ljudi.

Naš sagovornik nam otkriva je za razliku od običnih cigareta, ne postoji duvan u ovom uređaju, kao i da je u planu da uskoro na srpsko tržište stigne i dopunjiva verzija e-njointa.

Činjenica da e-njoint pretenduje da osvoji srpsko tržište leži u tome što svi reaguju s velikim interesovanjem i znatiželjom. U bliskoj budućnosti, e-njoint će moći da se kupi u radnji na Novom Beogradu, a do tada, svi znatiželjnici će moći da naruče svoj uzorak preko oficijalnog sajta. /telegraf.rs/

PODIJELI