Putnik na letu iz Tuzle u avion unio nož dug 20 centimetara i gulio jabuku

0
548
Naočigled zaprepašćenih putnika koji su se 7. oktobra nalazili u avionu na relaciji Tuzla – Vaxjo (Švedska) jedan muškarac je tokom ovog leta izvadio nož dužine 20 centimetara te počeo guliti jabuku.

Kako saznaje portal Klix.ba, ovaj slučaj prijavio je jedan od putnika, a ta prijava je otišla i komandiru Terenskog ureda za sigurnost aerodroma Granične policije BiH.

Kako saznaje pomenuti portal, o ovom slučaju, iako se desio još 7. oktobra, javnost nije obaviještena, te se postavlja pitanja da li je riječ o zataškavanju ovog incidenta.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, postoji sačuvan video-snimak KDZ pregleda torbe na kojoj se vidi nož u torbi navedenog putnika.

Trenutno se ispituju okolnosti propusta Terenskog ureda za sigurnost aerodroma GP BiH. O svemu je obaviješteno i Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na proljeće ove godine zabilježen je još jedan incident i to na letu iz Sarajeva za Beč kada je pripadnik Granične policije BiH Elvedin Jusić u avion ušao pijan. On je u avion unio četiri limenke piva. Uz teško narušavanje ugleda institucije on je doveo u pitanje operaciju izručenja jedne osobe za koju je bio nadležan.

PODIJELI